Kapcsolat

Gaming

Dark Souls: Nightfall címmel jön a 2011-es első Souls folytatása

Nem várt kézből kap folytatást a Dark Souls, ráadásul 2011-es első rész.

blank

blank

Miután a japán FromSoftware a 2016-os Dark Souls III-al hivatalosan is továbblépett a lelkektől roskadó világától, néhány modderen olyannyira elhatalmasodott a hiányérzet, hogy úgy határoztak, gyeplőt ragadnak és maguk készítik el a folytatást, méghozzá az első Dark Soulsét. A vállalkozás élén a Daughters of Ash és a Rougelike Souls modok mögött álló játéktervező, Grimrukh áll, oldalán AinTunezzel, aki a Quick Souls és a Meowmaritus modokat hozta tető alá.

Ugyanakkor fontos leszögezni, hogy páros nem egy hagyományos értelemben vett folytatást csinál, hanem egy úgynevezett „interquel-t”, amit lényegében annyit tesz, hogy az első Dark Souls-t toldják, illetve változtatják meg tüzetesebben. Az egyik ilyen jelentős változtatás, hogy ezúttal nem a jó öreg Chosen Undead lesz a történet központi figurája – hogy ki, az most még nem derült ki. Ezenfelül a világtérkép is kibővül, többek közt teljesen új területekkel – de a már meglévőek sem maradnak érintetlenül –, melyekhez az utak is igazodnak (azaz megváltoznak). Ha pedig mindez nem volna elég, vadiúj NCP-k és ellenfelek teszik színesebbé a Dark Souls színtelen világát, akikkel a harmadik rész sokkalta kifinomultabb harcrendszerével ütközhetünk meg, sosem látott fegyvereket forgatva és páncélzatot viselve.

blank

Grimrukh a twitteren árulta el nemrégiben, hogy már nagyon régóta dolgoznak a Nightfall címre keresztelt folytatáson, hivatalos megjelenési dátum azonban még most sincs. Ha minden a tervek szerint alakul, talán 2021. közepére befejezhetik a munkálatokat, de persze az is sem kizárható, hogy még jövőre sem jutnak a végére.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak