Kapcsolat

Sorozat

[DCFD] Titánok: Batman egyik ikonikus ellenlábasával érkezik a 3. évad

blank

blank

Bár a DC FanDome rendezvény nagyágyúja kétségtelenül a Robert Pattinson főszereplésével érkező The Batman, valamint a Zack Snyder-féle Az Igazság Ligája volt, a felhozatalából természetesen a Weed Road Pictures, a Berlanti Productions, a DC Entertainment és a Warner Bros. Television gyártásában készülő websorozat, a Titánok sem maradhatott ki. A produkció a Hall of Heroes panelbeszélgetésen került egy kicsit reflektorfénybe, amely során igencsak izgalmas részletek derültek ki a készülő 3. évad kapcsán.

Azt már egy ideje lehet tudni, hogy a fiatalabb DC-s hősgenerációra fókuszáló széria a folytatásban sem fog új, képregényekből ismerős karakterekben szűkölködni: a Discussing Film még év elején jelentette, hogy Slade Wilson / Deathsroke, lánya, Rose és Superboy / Kon-El / Conner után Batman szeme és füle, Barbara Gordon is tiszteletét teszi a történetben. Ugyanakkor az is nyilvánvalóvá vált a karakterrel kapcsolatban, hogy nem a szuperhős, Batgirl, hanem a részleges lebénulást követő idendtitása, Orákulum elevenedik majd meg a képernyőnkön – ezt ugyan hivatalosan nem erősítettek meg, ám a készítők korábban kifejezetten kerekesszékes színésznőket kasztingoltak a szerepre.

Ebből kifolyólag pedig már adta magát azon feltételezés, ami szerint Gotham is előkerül majd, mint helyszín, a szombati DC FanDome keretein belül pedig meg is erősítették ezt. Megtudtuk, hogy a 3. évad cselekénye Batman városában fog játszódni, ahol Barbara az apja, Jim Gordon nyomdokaiba lépve a gothami rendőrség felügyelőjeként dolgozik, mindenki meglepetéséret Jonathan Crane, azaz Madárijesztő közreműködésével, aki ráadásul az Arkham Elmegyógyintézet falai mögül szolgálja a törvényt – mi persze nem vennénk rá mérget, hogy a zsákmaszkos gonosztevő ezúttal antihősként lesz jelen a sztoriban, de ez valószínűleg csak a premier után derül majd ki.

Kapcsolódó: Régi ismerős új köntösben: ez a karakter lehet Batman legújabb nemezise


Mindenesetre Madárijesztő feltűnése már önmagában is izgalmas, azonban nem ő (és persze Csillagfény testvére, Blackfire) lesz az egyetlen ismert negatív figurája a történetnek: miután Jason Todd (Robin) és a Titánok útja különvált a 2. évad végén, a folytatásban azt láthatjuk majd, miként születik meg a karakter új személyazonossága, Piros Sisak (Red Hodd). Aki esetleg nem lenne képben, Jason antagonistája eredetileg az 1988-as klasszikus Halál a családban című történetszál (amiből hamarosan egy interaktív animációs film is érkezik) eseményeit követve, illetve követkzetében született meg, amelyben Robin és anyja egy robbanásban mindketten odavesztek. Jasont végül az Árnyak Ligájának sikerült visszahoznia az életbe, aki azonban Batmant okolta a történtekért. Ekkor a fiú magára öltve Piros Sisak identitását bérgyilkosnak állt, hogy bosszút álljon egykori mentorán.

blank

A Titánokban persze merőben máshogy fog lezajlani a karakter átalakulása, már csak abból kifolyólag is, hogy a fő motivációja ez esetben nem a halál lesz (dacára annak, hogy meg sem halt), hanem a korábban látott kiközösítés és negatív diszkrimináció-érzete, amiért megfogadja, hogy egyenként vadássza le egykori csapattársait.

Piros Sisakot természetesen a korábban Robint megformáló Curran Walters fogja alakítani, de mellette a színészgárda főbb tagja is visszatérnek (már akik túlélték a 2. évad fináléját), köztük Brenton Thwaites (Dick Grayson / Éjszárny), Anna Diop (Koriand’r / Csillagfény), Teagan Croft (Rachel Roth / Revan), Ryan Potter (Garfield), Minka Kelly (Dawn Granger / Galamb), Alan Ritchson (Hank Hall / Sólyom), Chelsea Zhang (Rose Wilson) és Joshua Orpin (13-as alany / Conner) is. Hogy Orákulumot és Madárijesztőt kik fogják alakítani, azt egyelőre nem árulták el, valamint az is kérdéses, hogy az Egyesült Államokban a sorozat továbbra is a DC Universe platformon debütál-e majd, vagy a HBO Max-re költözik át a Zack Snyder-féle Az Igazság Ligájá mellé – nálunk persze továbbra is a Netflix streaming platformont lesz elérhető.

A Titánok 3. évadát eredetileg március 30-án kedték volna forgatni, ám ez a produkció is – mint minden más – a járvány áldozata lett. Hogy ténylegesen mikor kezdődhetnek meg a munkálatok, azt egyelőre nem tudni, így bemutató dátumról is korai volna beszélni, azonban ha tippelnünk kellene, 2021. ősze lehet a nyerő időpont.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak