Kapcsolat

Film

Demon’s Souls-film készülhet?

Stáblista helyett “YOU DIED” felirat.

blank

blank

Nagyon úgy tűnik, a Sonynál bízhatnak a jó gondviselésben, mivel lelkesedésük, hogy több nagy playstationos franchiseból is filmes adaptációt készítsenek, nem ismer határokat. Az ugye már köztudott, hogy a vállalat két címével már biztosan találkozni fogunk élőszereplős formában is, hiszen több mint tíz év hányattatás után elkészült az Uncharted-film Tom Holland (Pókember, Mindig az ördöggel) főszereplésével, míg a 2013-ban megjelent The Last of Us-ból az HBO forgat sorozatot Pedro Pascallal (The Mandalorian) és Bella Ramseyvel (Trónok harca) a fedélzeten. Na meg ott van az éppen mostanság bejelentett Ghost of Tsushima is, amelynek direktora nem más lesz, mint a John Wick-filmeket is jegyző Chad Stahelski. És bár a bemutató még mindegyik produktum esetében várat, a japán megavállalatot ez cseppet sem zavarja, mivel egy bennfentes pletyka szerint már ki is választották a legújabb filmes feldolgozásra szánt IP-t, ami nem más, mint a FromSoftware által dédelgetett, 2009-ben megjelent Demon’s Souls.

A ”hírről” a Giant Freakin Robot számolt be, méghozzá egy megbízhatónak nevezhető (azaz a múltban már több helyes értesülést is szállító) forrásra hivatkozva. A nevén nem nevezett személy viszont további információval nem tudott (vagy akart) szolgálni, így egyelőre érdemes fenntartásokkal kezelni az ügyet, mivel könnyen lehet, hogy a szivárogtató zsákutcába vezet minket. Ez utóbbira erősít rá az a tény is, hogy a Demon’s Souls enyhén szólva is érdekes választás lenne a Sony részéről, mivel a játék – melynek remake-elt verziója épp tavaly jelent meg a PlayStation 5 egyik exkluzív nyitócímeként – nem vonz akkora tömegeket, mint például a Naughty Dog már említett Uncharted-je. Ennek fényében pedig a cég talán jobban járna a Dark Souls széria megfilmesítésével, de mivel ez kizárólag a kiadó Bandai Namco tulajdonában van, sokkal körülményesebb lenne mozgóképpé varázsolni, mint elődjét. Ezáltal pedig nagyon valószínűtlen, hogy valaha is találkozunk a vásznon vagy a kisképernyőn Lordran vagy Lothric királyságával, bár azért Boletaria sem hangzik éppen rosszul.

Aki nem tudná, ez utóbbi “mesebeli helyszínen” játszódnak a Demon’s Souls eseményei, amikor is az egykor lélegzetelállítóan szép birodalom uralkodója, Allant király akaratán kívül szabadjára engedett egy ősi entitást – az Öreget –, aminek hatására démonok hada özönlötte el a világot. Itt csatlakozunk be a játékba, ahol névtelen harcosként feladatunk legyőzni az Öreget és csatlósait a rend és a béke visszaállításának érdekében. Tehát a szokásos fantasy receptet kapjuk, de a forgatókönyvírók biztosan tudnának néhányat csavarni a történeten, amivel garantált lenne a siker, és a végén ne úgy álljunk fel, hogy megint egy csapnivaló videójátékos adaptációra költöttük el a pénzünket.

A Demon’s Souls eredetileg 2009-ben jelent meg PlayStation 3-ra.


Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekét kövess minket a Facebookon!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak