Kapcsolat

Gaming

Diablo Immortal: amikor a Pokolba vezető út csupa jó szándékkal van kikövezve

Nem lehet okunk panaszra.

blank

blank

Egy jó pár évvel ezelőtt még teljességgel elképzelhetetlennek tűnt, hogy a folyton folyvást zsebünkben lapuló platform, azaz a mobil egy nap nagyjából ugyanazt az erőt képviseli majd, melyet korábban csak otthoni számítógépeink tettét. A mobilpiac azonban szinte átmenet nélkül erősödött meg és vált az egyik legaktívabb felületté, ebből adódóan pedig már csak idő kérdése volt, hogy a nagyobb fejlesztőcégek is meglássák benne a potenciált, és olyan játékokat tegyenek elérhetővé számunkra a buszon vagy a WC-n ülve, mint a Call of Duty, a PUBG vagy a Dead by Daylight – csak hogy néhányat említsünk. Újonnan pedig ott tartunk, hogy nem kisebb cím fogja gyarapítani a mobilos felhozatalt, mint a nagy múltú Blizzard 1997-ben hódítóútra indult klasszikus sikerszériája, a Diablo.

A kizárólag mobilokra érkező mellékágról, a Diablo: Immortalról nagyon sokáig alig lehetett valamit hallani, azt a keveset pedig, amelyet megszellőztetett a Blizzard Activision, a Diablo IV árnyékában tette közzé. Immáron viszont a stúdió elérkezettnek látta az időt, hogy szélesebb körökben is megvillantsa alkotását, méghozzá egy tesztelhető változat formájában: a technikai alfa először az ausztrál kontinensen rajtolt el még decemberben, de azóta már a világ más tájain is publikálták. A kísérlet célja, hogy a fejlesztők tudják vizsgálni a szerverek stabilitását, a játékosoknál található futási teljesítményt, illetve hogy tovább finomhangolhassák a játékélményt. A beszámolók szerint a történet a Worthamban fog indítani a Diablo 2 és Diablo 3 közötti időszakban telis-tele ismerős és teljesen új arccal. Ami pedig a játékmenetet illeti: túl sok újdonságra nem érdemes számítani, ugyanis szinte ugyanazt fogja hozni, amit a Diablo 3 és annak Reaper of Souls alcímet viselő kiegészítője, csak éppen a kisképernyőn.

Természetesen a fizetős tartalmak sem maradhatnak el, pénzért lehetőségünk lesz újrakovácsoltatni felszerelésünket, a ládákból jobb tárgyakat bányászhatunk elő, ráadásul mindezt a Blizzard egy battle pass-szal is megbolondítja. Ezeken kívül lesz még egy játékosoknak szánt piac is a tárgyak csereberéjére. Az alapjáték és a hozzá érkező frissítések viszont teljesen ingyenesek lesznek, a játékidő korlátlan lesz, ezenfelül pedig a kasztokhoz is bárki hozzáférhet majd a jövőben. A látványvilágra – a világhálóra felkerült videók tanúsága szerint – szintén nem panaszkodhatunk, a játékmenet pedig a kijelzőkre optimalizáltan működik.

A Diablo Immortal megjelenési dátuma egyelőre nem ismert, csak az, hogy Androidon és iOS-en egyaránt elérhető lesz.


Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak