Kapcsolat

Sorozat

Dokumentumfilm formájában tekinthetünk be a Netflix 2020-as sikersorozatának kulisszái mögé

A 14 perces alkotásban a Netflix világraszóló kulisszái mögé nyerhetünk betekintést.

blank

blank

A tavalyi év egyik legnagyobb meglepetéseként robbant be a köztudatba a streamelős óriás The Queen’s Gambit, vagy ahogy magyarul hívják, A vezércsel című sorozata, amely tavaly októberi megjelenése óta úgy döntögetni a rekordokat, mintha azok egyszerű bábuk lennének. A Walter Tevis könyve alapján készült hétrészes szériát a premier utáni első négy hétben több mint 62 millió háztartásban nézték meg, amivel a stúdió legjobban teljesítő limitált produktumává vált. Ez már önmagában is nagy szó, az pedig talán még ennél is nagyobb, hogy a show 92 országban került be szinte azonnal a top 10-be, 58 nemzetnél pedig nyílegyenesen az első helyen kötött ki – nem mellesleg újra divatba hozta a sakkot. A sikerhez tehát nem férhet kétség, ezért az alkotók úgy gondolták, egy dokumentumfilm keretében mesélnek a sorozat forgatásának hátteréről, ezzel is közelebb hozva a nézőkhöz a történetet és a szereplőket.

A mindössze alig negyedórás filmben a széria két showrunnere, Scott Frank és Allan Scott, valamint a főszereplő Beth Harmont alakító Anya Taylor-Joy (A boszorkány, Új mutánsok) osztják meg velünk tapasztalataikat. Frank elmondásából az is kiderült, hogy leginkább az vonzotta őt a történetben, hogy itt nem magáról a játékról van szó, hanem a zsenialitás áráról, és hogy eredetileg játékfilmként szerette volna adaptálni a sztorit, ám most már úgy vélekedik, hogy sokkal jobban működik így, hogy két óra helyett hét állt rendelkezésére. Taylor-Joy pedig ezzel kapcsolatban hozzátette, hogy több időt tudott Beth karakterével tölteni, amivel nemcsak a győzelmeit, de az azok eléréshez szükséges áldozatokat is sikerült tüzetesebben megismernie. Rajtuk kívül természetesen a stáb más tagjai is beszélnek a sorozatról, többek között Sabine Schaaf díszlettervező, Uli Hanisch látványtervező és Alex Lambriev prop master.

A Creating The Queen’s Gambit című dokumentumfilm december 10-én került fel a Netflix YouTube-csatornájára, így azok számára is elérhető, akik nem rendelkeznek előfizetéssel – megtekinteni ITT van lehetőség.


Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak