Kapcsolat

Film

Ez a nap is eljött: itt a Pókember: Nincs hazaút első előzetese

Pókverzum, tárulj!

blank

blank

A 2019-ben bemutatott, minden ízében epikus Bosszúállók: Végjátékig nagyjából egyszerű volt követni a Marvel Moziverzum (avagy MCU) épülését, hiszen a cselekmény mondhatni egy lineáris vonalon haladt tovább. Idén viszont elindult a negyedik fázis, ami már bonyolultabb menetnek ígérkezik, hiszen megjelentek a színen a tévésorozatok (WandaVision, A Sólyom és a Tél Katonája, Loki, What if…, és társaik), amelyek nélkül a mozifilmek sztorija még az illetékesek szerint is követhetetlen lesz. Arról már nem is beszélve, hogy mind Wanda, mind a csínytevés skandináv istenségének története kacérkodott a multiverzumokkal (az animációs What if…pedig gyakorlatilag erre épül), ami szintén okozhat némi homályt a rajongóknak. A különböző dimenziók és idővonalak viszont olykor hasznosak is tudnak lenni, mint arra a 2018-as Pókember: Irány a Pókverzum! rávilágított, Miles Moralesen kívül pedig Peter Parkernek is jól jöhetnek, akivel ugye utoljára akkor találkoztunk, amikor Mysterio ténykedésének hála lelepleződött szinte az egész világ előtt. Hogy a gimnazista ifjonc hogyan fog megbírkózni ezzel a teherrel, arra minden bizonnyal választ a Pókember: Nincs hazaút, aminek történetéről jószerével semmit sem tudni, az a bizonyos nap viszont eljött, hiszen végre itt van film első előzetese, amiből talán kiderül valami.

És igazából ez így is történt, vagyis inkább csak megerősítést nyertek azok a híresztelések, melyekről korábban lehetett hallani. Azaz, hogy a Pókember: Nincs hazaútban tényleg feltűnik az Alfred Molina (Csokoládé, A varázslótanonc) által játszott Doktor Oktopusz, valamint, hogy Doctor Strange veszi át Tony Stark helyét, így ő lesz Peter mentora. Ez a két esemény pedig azt jelenti, hogy a filmben valóban megnyitja kapuit a multiverzum, ami lehetőséget ad más Pókemberek (Andrew Garfield, illetve Tobey Maguire) színre lépésének is, bár a trailerben egyikük sem látható, azért ez nem jelent semmit. A legizgalmasabb jelenet viszont kétségkívül az, amelyben egy olyan robbanó tökbombát láthatunk, ami a Zöld Manó fegyverrepertoárjának részét képezi, vagyis a röpdeszkás rosszfiúval is találkozhatunk, a kérdés csak az, hogy ki fogja megformálni őt. A 2000-es évek Pókember-trilógiájában látott Willem Dafoe (Krisztus utolsó megkísértése) az ezt firtató kérdésre nem adott egyértelmű választ, míg Dane DeHaan (Valerian és az ezer bolygó városa), aki a 2014-es A csodálatos Pókember 2.-ben bújt bele az ikonikus jelmezbe, úgy nyilatkozott, hogy ha meg is keresték volna a szereppel, akkor sem vállalja. Erre a rejtélyre tehát nagy valószínűséggel majd csak a bemutatókor kapunk választ.

Ami az előzetes tanúsága szerint még mindig idén karácsony környéke (december 17. nálunk 16.) és kizárólag mozikban fogják bemutatni. A Pókember: Nincs hazaút rendezője az előző két epizódot is dirigáló John Watts, a forgatókönyvet Chris McKenna és Eric Sommers írták, a főbb szerepekben Tom Holland (Chaos Walking), Zendaya (Euforia), Jacob Batalon (Behavazva), Marisa Tomei (A szolgálólány meséje) és Benedict Cumberbatch (Sötétségben-Star Trek) láthatóak.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon, valamint ha érdemesned látod, támogasd munkánkat Patreonon, hogy fejlődni tudjunk!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak