Kapcsolat

Gaming

Egy bennfentes pletyka szerint az új Assassin’s Creed már nem a Valhalla és annak elődei nyomvonalán fog haladni

A vérfrissítés tényleg nem ártana, csak süljön el jól.

blank

blank

Lassan fél éve, hogy a Ubisoft piacra küldte Assassin’s Creed-sorozatának legújabb, Valhalla alcímű epizódját, ami az eltelt időszakban számos extrával és egy vadiúj játékmóddal is gyarapodott, ettől függetlenül sokan már a jövőbe tekintenek, és alig várják a következő epizódot. Amiről néhány héttel ezelőtt napvilágot látott pár (nem éppen hivatalos) információ, annak a J0nathan nevű francia bennfentes YouTuber-nek köszönhetően, aki már a Valhalla megjelenése előtt is szivárogtatott ki olyan dolgokat, amelyek később igaznak bizonyultak. Hozzá köthető a legújabb pletyka is, ami szerint az új Assassin’s Creed már nem a Valhalla és annak elődei (Odyssey, Origins) nyomvonalán fog haladni, hanem sokkal inkább egy Uncharted-, és The Last of Us-szerű program lesz.

J0nathan szerint ugyanis az egyelőre cím nélküli epizód szakítani fog a korábbi részekben tapasztalt nyilt világú és nyílt befejezésű játékmenettel, helyette egy félig lineáris történetmesélésben lesz részünk, ahol az egyes szinteknek lesz egy saját, külön bejáratú félig-nyitott világa. Ezzel a megoldással tényleg a Naughty Dog sikerprogramjainak nyomvonalán haladna az új Assassin’s Creed, amelyben a legendás briton király, Oroszlánszívű Richárd ténykedését követhetnénk a harmadik keresztes hadjáratban, majd természetesen a hazaútra is elkísérnénk őt vissza Angliába, mint az egyik testőre. De itt még nincs vége, a pletyka szerint ugyanis a játéknak lenne még egy irányítható főhőse egy meg nem nevezett női bérgyilkos személyében, aki saját perspektívát is kapna, a két karakter útja pedig idővel keresztezné egymást – nagyjából úgy, ahogyan Alexiosz és Kassandra esetében is láttuk az Odyssey-ben.

Ugyanakkor J0nathannak szomorú hírei is vannak, állítása szerint az Assassin’s Creed-saga legújabb fejezetével megbízott Ubisoft Sofia jegelni kényszerült a készülő játékot, mivel most minden idegszálukkal a Valhalla Wrath of the Druids nevű DLC-jére koncentrálnak, aminek ugyan már meg kellett volna jelennie, de a stúdió a minél igényesebb tartalom érdekében a halasztás mellett döntött. Ennek lett tehát áldozata a következő felvonás, így pedig J0nathan szerint ne is számítsunk arra, hogy idén, vagy akár jövőre újabb programmal bővül a repertoár, a Youtuber ezt legkorábban 2023-ra helyezi kilátásba.

Természetesen mindezt kéretik nem kőbe vésett szavaknak tekinteni, hiszen a Ubisoft részéről még semmilyen hivatalos közlemény nem érkezett az Assassin’s Creed jövőjét illetően, és véleményünk szerint még egy darabig nem is fog, mivel a már említett DLC mellé még 2021-ben érkezik a Siege of Paris című “kistesó”is, szóval a stúdiónak nagy valószínűséggel minden idejét a Valhalla pofozgatása és új tartalmakkal való ellátása fogja kitenni mostanság. De azért nem árt belegondolni, hogy mi lenne, ha…

Az Assassin’s Creed Valhalla 2020 novemberében jelent meg PC-re, PlayStation 4-re, PlayStation 5-re, Xbox One-ra, valamint Xbox Series X / S-re.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak