Kapcsolat

Gaming

Elhalasztották a Harry Potter univerzumában játszódó szerepjáték, a Hogwarts Legacy megjelenését, ráadásul nem is kicsit

Egy mágus sosem késik; pontosan akkor érkezik, amikor akar.

blank

blank

A tavalyi PlayStation 5 Showcase esemény alkalmából a Sony, illetve a fennhatóságuk alá tartozó csapatok több izgalmas bejelentéssel is kecsegtettek. Többek közt itt mutatkozott meg először a második új érás God of War, a Final Fantasy XVI és a nagysikerű Horzon Zero Dawn Forbidden West alcímet viselő folytatása. Na és persze ezen listát gyarapítja még a Avalanche Software (Disney Infinity) stúdió gondozásában készülő, nyílt világú, “harry potteres” játék, a Hogwarts Legacy is. A programról akkor csak azt tudtuk meg, hogy az 1800-as évek Roxfortjába hivatott elrepíteni a játékosokat, ahol egy általunk kreált ifjú varázslóként vagy boszorkányként ízlelhetjük majd meg a varázslótanonc-lét fáradalmait: különböző, a filmekből ismerős órákon vehetünk részt, bejárhatjuk a legendás hírnevű iskola falait (és persze külső területeit), miközben mindenféle varázslatos kalandba keveredünk, ráadásul mindezt harmadik személyű nézetből. Na meg szó esett a megjelenési dátumról és platformokról is: a tervek szerint a Hogwarts Legacy idén ősszel jelent volna meg PC-re, PlayStation 4-re, PlayStation 5-re, Xbox One-ra és Xbox Series X / S-re, a Warner Bros. viszont a minap – a “tökélyre fejlesztés érdekében” – a játék majd’ egyéves halasztását jelentette be a Twitteren, melyben egyúttal megköszönik a rajongók elsöprő lelkesedését is a játék bejelentése kapcsán.

Ugyan az univerzumot megalkotó írónő, J.K. Rowling személyesen semmilyen szerepet nem vállalt a projektben, terjedelmes és folyamatosan bővülő univerzuma éppen elég táptalajul szolgál a játék számára, ami ráadásul egy olyan időszakban fog játszódni, amelyet soha semmilyen formában nem láthattunk vagy olvashattunk korábban.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak