Kapcsolat

Sorozat

Egy harmadik nagy visszatérője is lehet a The Book of Boba Fett-sorozatnak

Űr-gengszter-western

blank

blank

A 2019-ben indult első élőszereplős Star Wars tévésorozat, a The Mandalorian eddigi évadai határozottan sikertörténetként tekinthetőek, többek közt köszönhetően a tavaly decemberben véget ért második évadnak, ami egy sor ikonikus szereplőt is újfent reflektorfénybe állított – köztük a fiatal Luke Skywalkert, A klónok háborújában látott Ahsoka Tanot, akit Rosario Dawson (Daredevil) alakításában láthattunk először élőszereplős formában, illetve az ikonikus fejvadász, Boba Fett is felbukkant ugyanannak a Temuera Morrison (Aquaman) megszemélyesítésében, akit A klónok támadásában és A sith-ek bosszújában Jango Fett és klónjaiként láthattunk korábban. És miáltal ezen nagy visszatérők szinte kivétel nélkül képesek voltak megdobogtatni a rajongók szívét, a Disney / Lucasfilm be is jelentett egy rakás önálló spin-offot, úgymint az Ahsoka-t és a The Book of Boba Fettet – és még sok egyéb mást.

És bár a legtöbb The Mandalorian vadhajtásokról még nem sokat tudni, az utóbbi karakternek már nagyban készülőfélben van a nagy kalandja, amiről megtudtuk korábban, hogy nemcsak Boba, de a Ming-Na Wen (A S.H.I.E.L.D. ügynökei) által játszott Fennec Shand is hathatós szereplője lesz a shownak, mi több, az sem kizárható, hogy lesz egy harmadik visszatérője is a sorozatnak, méghozzá Cobb Vanth személyében, akit a The Mandalorianban Timothy Olyphant (A törvény embere) játszott.

blank

Igaz, csak egyetlen epizódban, a The Marshalban szerepelt, mint a Tatooine-i városka, Mos Pelgo marsallja, de az általa megformált Vanth-nak így is fontos szerep jutott, mert mint [már az Utóhatás könyvtrilógiából is] kiderült, nála volt Boba összetéveszthetetlen páncélja. Boba és Fennec ennek apropóján találkozott össze a címszereplő Din Djarinnal, és egészen a nagy fináléig követték őt útján egy megállapodás révén. Miután eleget tettek ennek, a klónozott mandalori ismét a sivatagos planéta felé vették az irányt, hogy átvegyék Bib Fortunától a néhai hutt gengszter, Jabba régi palotáját, ezzel együtt pedig a Tatooine-i alvilág feletti uralmat is. Valahol itt veszi majd fel a fonalat a The Book of Boba Fett, amiről eddig igen keveset lehet tudni, dacára annak, hogy elvileg idén decemberben debütál a Disney+-on. Így tehát Vanth visszatérése sem biztos, mégis vannak olyan jelek, melyek erre utalnak.

Az egyik ilyen maga a helyszín, hiszen azzal, hogy a Tatooine-ra érkeznek, Bobba, Fennec és Vanth újra egy “légtérben” lennének, így a találkozásuknak elég nagy a valószínűsége. A másik jel pedig maga Olyphant, aki egy nemrégiben tartott nyilvános szereplése során teljesen olyan fizimiskával rendelkezett, mint a The Mandalorian-béli alteregója, így nem csoda, hogy sokan vizionálják őt újra Vanth szerepébe. Amivel a készítők nem is tennének igazából rossz lóra, mivel a karakter meglepően pozitív fogadtatásban részesült bemutatkozásakor, így véleményünk szerint vétek lenne őt kihagyni a buliból. Persze könnyen lehet, hogy csak simán megkérték őt, hogy csináljon egy kis marketinget a sorozatnak, és valójában nem szándékuk őt visszahozni a messzi-messzi galaxisba.

blank

A The Book of Bobba Fett producerei Dave Filoni (Star Wars: A klónok háborúja), Jon Favreau (Az oroszlánkirály) és Robert Rodriguez (Desperado), premierje pedig valamikor decemberben lesz a Disney+-on.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon, valamint ha érdemesned látod, támogasd munkánkat Patreonon, hogy fejlődni tudjunk!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak