Kapcsolat

Gaming

Egy hónappal a megjelenése után sok helyen jelentős kedvezménnyel árusítják a Cyberpunk 2077-et technikai állapota miatt

A játék PC-s verziója az Amazonon 33%-kal olcsóban szerezhető be, de a konzolos változathoz még ennél is jutányosabb áron juthatunk hozzá.

blank

blank

Mostanra tán már mindenki hallott a Cyberpunk 2077 (teszt ITT) vesszőfutásáról, amiért a CD Projekt RED hatalmas érdeklődéssel várt videójátéka finoman szólva sem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. A játék kicsivel több mint egy hónapja került a boltokba, ám annyira gyengén muzsikál – főleg a Sony és a Microsoft leköszönő generációs masináin –, hogy az elmúlt négy hétben ki is került a PlayStation Store kínálatából, a játékosok pedig sorra viszik vissza példányaikat az üzletekbe – azaz vitték, ugyanis ma már sokkal komplikáltabb visszaküldeni a feladónak, mint bő egy hónappal korábban. A népharag a stúdiót sem kímélte, hiszen már két ügyvédi iroda is perre megy ellenük, illetve a lengyel fogyasztóvédelem látókörébe is bekerültek, hogy magyarázatot találjanak a Cyberpunk 2077 körül kialakult mizériára. És ha ez még nem volna elég, mindez mostanra oda vezetett, hogy V és Keanu Reeves (Mátrix, John Wick) Johhny Silverhandjének kalandjait már a legnagyobb árusítóhelyek is jelentős kedvezménnyel tüntetik fel kínálatukban.

A legnagyobb név a listán az Amazon internetes áruház, mely 60 dollárról 40-re csökkentette le a dobozos Cyberpunk 2077 árát, ami 33%-os kedvezményt jelent. De ez még semmi, a konzolos változat még ennél is olcsóbban, akár 50%-os árleszállítással is beszerezhető némely helyen. Persze ezek csak az amerikai árak, az öreg kontinensen ilyen mértékű akcióra azért ne számítsunk, de az nyilvánvaló, hogy az itteni kereskedők is igyekeznek mindent megtenni, hogy minél előbb túladjanak a játékon (például a Konzolvilágnál is 20 000-ről 17 000 forintra vannak leárazva jelenleg a PS4-es és XO-os verziók).

Természetesen nem egetrengető újdonságról van szó, hiszen minden címet előbb-utóbb utolér a ”végzete”, és sokkal kisebb árcédulát ragasztanak rájuk, mint a debütálás napján. Ami szokatlan az az időpont, ugyanis egy hónap alatt azért ilyen ritkán történik meg. De a fentiek ismeretében már azért nem hat annyira meglepőnek. A játékosok mindenesetre bizakodhatnak, hiszen a CD Projekt RED társalapítója, Marcin Iwinski nemrég közzétett videóüzenetében a bocsánatkérés mellett azt is elmondta, hogy két javítócsomag is érkezik a Cyberpunk 2077-hez, mellyel a játékélmény végre az elvárható szintre fog emelkedni, legkésőbb február folyamán.

A Cyberpunk 2077 december 10-én jelent meg PC-re, PlayStation 4-re és Xbox One-ra, de a visszafelé kompatibilitásnak köszönhetően PlayStation 5-ön és Xbox Series X / S-en is játszható.

blankHa tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak