Kapcsolat

Gaming

Egy jóslat szerint ekkor számíthatunk a Dead Space Remake megjelenésére

Örülnénk neki, ha így lenne.

blank

blank

Már egy ideje napvilágot látott, hogy az EA újabb kirándulásra visz minket a holt űrbe, azaz elkészül a 2008-ban útjára indított Dead Space újabb fejezete, ami sokkal inkább lesz remake, mint egy negyedik rész. Persze mindez nem akadályozza meg a fejlesztő Motive Studios-t (Star Wars Squadrons) abban, hogy változtatásokat eszközöljön a programban, és kiküszöböljön olyan hibákat, mint a 2013-as harmadik felvonásban bevezetett mikrotranzakciók. A munka tehát elkezdődött, és reményeink szerint gőzerővel zajlik is a montrealiak műhelyében, ennek fényében pedig adódik a talán legnagyobb kérdés: mikor is számíthatunk a Dead Space Remake megjelenésére? Nos, egy újságírói jóslat szerint kicsit több, mint egy év múlva.

Ezt a kijelentést Jeff Grubb, a GamesBeat (általában megbízhatónak bizonyuló) újságírója tette, egész pontosan azt találta mondani, hogy a kultikus sci-fi-horror alapján készülő remake 2022 őszén fog piacra kerülni, természetesen csak akkor, ha a stúdió tervei a megfelelő mederben csordogálnak addig. Ugyanakkor nem véletlenül kapott hangsúlyos szerepet a jóslat szó, hiszen (különösen az igen kaotikusra sikeredett közelmúltban) a videojátékok megjelenési dátumát a filmekhez hasonlóan nemegyszer ide-oda tologatták a fejlesztők a legkülönfélébb indokokkal megtámogatva döntésüket. Épp ezért Grubb megkereste az EA-t az üggyel kapcsolatban, a vállalat szóvivője rövid közleményben úgy nyilatkozott, hogy a stúdió még nem közölte hivatalosan a Dead Space Remake megjelenési dátumát, az ezzel kapcsolatos pletykákra és híresztelésekre pedig nem óhajtanak reagálni, de örülnek, hogy az emberek ennyire izgatottak a játék miatt.

Grubb feltételezését tehát nem erősítették meg, de ettől függetlenül nagy összeget tehetünk rá, hogy még idén hallunk valamit a program felől, akár egy előzetes formájában, vagy a decemberben megrendezésre kerülő The Game Awards jóvoltából. Sőt, az sincs kizárva, hogy az EA ekkor jelenti be a Dead Space Remake megjelenési dátumát, bár ez ellenkezne a jelenlegi bevett szokásokkal, amikor a stúdiók szinte az utolsó pillanatig kivárnak a nagy hírrel. Ám ez sem akadály, hiszen a játékosok még így is hajlandóak megvásárolni az adott programot, amire jó példa, hogy a Nintendo mindössze februárban konferálta fel a Mario Golf: Super Rusht, ennek ellenére júniusban 1,3 millió példányt adtak el belőle mindössze 5 nap alatt. Az EA részéről tehát nem lenne rossz taktika, ha a fentebb vázoltak szerint cselekedne.

A Dead Space eredetileg 2008-ban jelent meg PC-re, PlayStation 3-ra és Xbox 360-ra, de még ennyi idő távlatából is bőven megállja a helyét.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon, valamint ha érdemesned látod, támogasd munkánkat Patreonon, hogy fejlődni tudjunk!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak