Kapcsolat

Képregény

Egy képregény világít rá Űrlord szexuális beállítottságára

A vagány űrcowboyról a The Guardians of the Galaxy képregénysorozat legújabb számából derül ki, hogy a nők mellett a férfiakat sem veti meg.

blank

blank

A Disney a múlt héten tartott konferenciát befektetőinek, aminek keretében számos bejelentéssel borzolta a kedélyeket mind Star Wars, mind Marvel fronton. Utóbbi kapcsán természetesen szó esett A galaxis őrzői, a rajongók által oly régóta áhított harmadik részéről is, ami a tervek szerint valamikor 2023 folyamán érkezhet meg a mozikba az előző két részt is jegyző James Gunn (Az Öngyilkos Osztag) rendezésében. Ez még igencsak odébb van, ám aki nem bír addig várni, olvasgathatja a széria alapjául szolgáló képregénysorozatot, melynek legfrissebb száma – egyebek mellett – olyan dolgokra világít rá, mint például Peter Quill, alias Űrlord szexuális beállítottsága: és mint kiderült a galaxis talán legfurcsább ötösfogatának” főnöke” biszexuális.

Az eseményre a széria december 9-én megjelent I Shall Make You a Star-Lord című kötetben kerül sor, melynek cselekménye szerint Quill egy különös, Morinus nevű világra látogat, ahol összebarátkozik két humanoiddal, név szerint Mors-szal (férfi) és Arcadiával (nő). Főhősünk és Mors e történetben olyan jól megértik egymást, hogy 12 Morinus-i évvel később már egy kádban látjuk őket, amint éppen romantikusan fürdőzgetnek egymással. Itt Quill annyira elérzékenyül, hogy úgy érzi, több mint egy évtized után ideje elfogadnia az igazságot és bevallja “barátainak”, hogy a Morinus és ők lettek az igazi otthona. Mors pedig válaszul gratulál neki, és azt mondja, hogy” aki voltál, annak már vége”. Quill ezek után még majdnem 150 évig velük marad, mielőtt úgy dönt, visszatér saját idővonalára.

Noha ez határozottan Űrlord egy eddig nem ismert, új oldalát mutatja be, nem feltétlenül jelenti azt, hogy a karakter – akit az MCU filmjeiben Chris Pratt (Jurassic World) alakít – az érkező harmadik felvonásban is megvillantja újdonsült identitását, hiszen – mint az az előző részekből kiderült – szíve a csapat egyetlen női tagjáért, Thanos örökbefogadott lányáért, Gamoráért dobog. Persze ha mégis megtörténne, az sem lenne nagy meglepetés, hiszen az először a Thor: Ragnarökben felbukkant Tessa Thompson (Men in Black – Sötét zsaruk a Föld körül) által megformált Valkűr szintén biszexuális. Hamarosan pedig találkozhatunk az MCU első, nyíltan homoszexuális szuperhősével, Phastos-ssal is – akit az Atlanta című sorozat sztárja, Brian Tyree Henry alakít – a 2021-ben mozikba kerülő Örökkévalókban.


Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak