Kapcsolat

Másvilág

Egy mérnök megépítette Vasember híres, aktatáskából átalakuló páncélzatát

Jake Laser a közelmúltban már többször is merített inspirációt kedvenc szuperhőseiből egy-egy eszköz készítéséhez, ám ez az eddigi leglátványosabb munkája.

blank

blank

Mikor 2008-ban mozikba került a Marvel-filmverzum első filmje, a Vasember, sokan bizonyára arról álmodoztak a megtekintése után, hogy milyen király is lenne felvenni Tony Stark páncélzatát, amivel madárként szelhetnék át a mennyboltot. Ez az érzés pedig a hamarosan érkező folytatások és az azokban megjelenő újabb ruhák láttán egyre csak fokozódott. Ezek közül az egyik legkülönlegesebb a 2010-es Vasember 2-ben látott, aktatáskából átalakuló darab, melyet most egy mérnök, Jake Laser a való életben is megépített.

Laser hatalmas Marvel rajongó hírében áll, így nem meglepő, hogy ilyen, elsőre furcsának tetsző vállalkozásra adta a fejét. A mérnök munkáját egy 20 perces videóban dokumentálta, melyben részletesen elmagyarázza a különböző folyamatokat. Kiderül többek között, hogy a páncélzat 100 font súlyú, hidegen síkhengerelt acélból készült, és több különálló alkatrészből áll, amelyek egymással összhangban működnek. Mint az Laser igen frappánsan megfogalmazta, a legegyszerűbb módja, hogy elkészítsük Vasember teljesen kitáguló páncélzatát az, ha tényleg elkészítjük Vasember teljesen kitáguló páncélzatát. A mérnök elmondása szerint semmi hasonló létező dologról nincs tudomása, ezért hiszi, hogy a semmiből hoztak létre valamit.

A videó további részében Laser azt is megmutatja, hogyan vágta a páncélzatot alkotó fémlemezeket darabokra egy CrossFire Pro CBC típusú plazmavágó segítségével, illetve azt, hogyan tervezte meg a számítógépén a végleges páncélt, és készített róla 3D-s modelleket. A végén fel is vette magára, hogy bemutassa, hogyan is működik az aktatáskából átalakuló ruha, és mennyire illeszkedik a testére. A klip alapján úgy tűnik, hogy a mérnök a hangsúlyt inkább az esztétikára helyezte a zökkenőmentes működés helyett, de a befejezett végtermék végül is egyben maradt, szóval nagy gond nincs.

Tony Stark szóban forgó páncélzatát egyébként direkt úgy tervezte, hogy akár egy aktatáskából vagy bőröndből is elő lehessen húzni, így akár civil területen is könnyedén magára öltheti. Ez történt a monacói F1-es pályán is, ahol Ivan Vanko-val kellett megküzdenie. A páncél súlyos károkat szenvedett, legközelebb pedig csak a Vasember harmadik részében láthattuk egy vitrin mögé zárva.

blank

Laser egyébként a bádog outfiten kívül megépített egy hangot alig kiadó tornacipőt a Fekete Párduc alapján, egy, a Pókember inspirálta, kézfertőtlenítőt kilövő hálóvetőt, valamint Yondu némileg önálló életet élő nyílvesszőjét A galaxis őrzőiből. Kíváncsian várjuk, a jövőben milyen ötlettel rukkol elő.

Ha tetszett a cikk, további hírekért és érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak