Kapcsolat

Tech

Egy polc lenne rá a bizonyíték, hogy a Microsoft és a Nintendo együtt ügyködik valamin?

Egy konzol mind felett…

blank

blank

Manapság a filmek, sorozatok, de még a videojátékok világában sem ritka, hogy az alkotók telepakolják művüket különböző utalásokkal, melyek vagy a következő epizódot illetően szolgálnak némi infómorzsával, vagy az univerzum egy másik szelete és/vagy tagja előtt tisztelegnek. Az viszont, hogy egy hétköznapi stream is tele legyen velük, igencsak szokatlan jelenségként hat. Pedig közel két hónappal ezelőtt ez történt, mikor is Phil Spencer, az Xbox divíziójának feje egy meglehetősen telepakolt polc társaságában jelentkezett be élőben. Lehet, hogy ez így elsőre semmitmondónak hangzik, de a szakember a közelmúltban az ezen elhelyezett tárgyakkal komoly meglepetést okozott (például az Xbox Series S már jóval a hivatalos megjelenés előtt ott fityegett a polcon), tehát a közvetítés során a sasszeműek rögtön elkezdtek kutatni valami árulkodó jel után. És nem is csalódtak, ugyanis két dolog is szemet szúrt nekik: az egyik a Kojima Productions Ludens nevű kabalafigurája, a másik pedig egy Nintendo Switch. Ezekből kétségkívül az utóbbi az érdekesebb, hiszen egyértelmű(?) bizonyíték lehet arra, hogy a Microsoft és a Nintendo már közösen ügyködik valamin.

Ezt erősítette meg Jeff Grubb újságíró is a GamesBeat számára készült egyik legutóbbi podcastjében, ahol kijelentette, hogy a polc szinte minden ingósága “jelentéssel bír”, beleértve az említett Nintendo Switchet is. Hasonlóképpen vélekedik a jól ismert, ugyanakkor (legalábbis a Reddit szerint) kevésbé megbízható szivárogtató, Shpeshal Ed is (aki a Sony Game Passre készülő válaszát illetően is elmondta véleményét), aki úgy fogalmazott, “a macska kibújik a zsákból” a Microsoft és a Nintendo esetében, amiről többet majd ősszel fogunk hallani.

blank

Természetesen ezeket a kijelentéseket nem kell (és nem is lehet) készpénznek venni, de azért érdemes eljátszani a gondolattal, mi mindenre utalhat a polcon jelenlévő Switch. Lehet, hogy Master Chief bekerül a Smash-be? Vagy a Game Pass elérhető lesz a masinán? Esetleg megépül egy Xbox-Nintendo hibrid konzol, melynek Xbox Series N lesz a neve? Tán jön egy újabb Zelda, ám ezúttal a Halo világában? Vagy a Microsoft végre hajlandó visszaadni a Rare-t a Nintendónak, miáltal kapunk egy új Banjo-Kazooie-t? Na jó, persze ennyire nem kell elkapatni magunkat, hisz lássuk be, a legtöbb felsorolt dolog teljességgel elképzelhetetlen, ezek közül, no meg abból kifolyólag, hogy Spencer korábban azt találta mondani, hogy “a Microsoft nyitott lenne, hogy a Switch játékosok előtt is megnyissa a Game Pass kínálatát”, az igencsak impozáns videójátékos kölcsönzési szolgáltatás Switchre való leszállítása tűnik a legvalószínűbbnek. Bárhogy is lesz, már alig várjuk a fejleményeket ez ügyben.


Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak