Kapcsolat

Másvilág

Egy poszter mutatja be, mi mindenre számíthatunk a Disney World legújabb Star Wars-látványosságától

És ez még közel sem minden!

blank

blank

A mozifilmeket általában a forgatókönyvírók fantáziájának, egy jól sikerült könyvnek, vagy magának az élet és a mindennapok állandó mozgásának köszönhetjük, de akad olyan is, amikor egy szimpla vidámparki attrakció ad ötletet. Ilyen volt például a 2003-ban indult A Karib-tenger kalózai-franchise, vagy az elvileg hónap végén mozikba kerülő Dzsungeltúra Dwayne Johnson (Jumanji-A következő szint) és Emily Blunt (Hang nélkül) főszereplésével. Persze a dolog itt is működik megfordítva, mikor a Disney 2012-ben megvette George Lucas cégét, a Lucasfilmet (vele együtt pedig a Star Wars jogait), csak idő kérdése volt, hogy az űroperát is beépítse parkjaiba. Ez 2019-ben meg is történt, ekkor nyitotta meg kapuit a Star Wars: Galaxy’s Edge, mely a mai napig nagyon népszerű a látogatók körében (már amikor nincs koronavírus…). A Mickey egeres cég azonban itt nem áll meg, 2022-ben újabb részleget terveznek megnyitni Galactic Starcruiser néven, mely kettő, “történetmesélős” éjszakát kínál majd a park érdeklődő vendégeinek. Azt pedig, hogy mégis mi mindenre számíthatunk a Disney World legújabb Star Wars-látványosságától, a vállalat egy frissiben kiadott poszter segítségével mutatja be.

A plakáton természetesen fellelhető az attrakció legfontosabb része, a Halcyon cirkáló, az a hajó, ahol a vendégek tartózkodnak és eltölthetik azt a bizonyos, Star Wars-kalandokban bővelkedő két éjszakát. A Halcyonnak a tájékoztatás szerint közvetlen bejárata lesz majd a Disney Hollywood Studio-ra, amely a már említett Galaxy’s Edge-ben található, pont a Millenium Falcon: Smuggler Run és a Star Wars: Rise of the Resistence nevű látványosságok között. A hajón kívül a poszter közepén a The Disney Parks Blog beszámolója alapján elhelyezkedő négy alak közül a szélső gyermek lézerkarddal és a jedik ikonikus köpönyegében látható, a mellette lévő férfi az Első Rend egyenruháját viseli. Őt egy Twi’lek nő követi, a másik szélen pedig szintén egy gyermeket láthatunk, aki valamilyen ismeretlen technológia egy darabját tartja a kezében. Mindezek alapján könnyen kitalálható, hogy mindenki olyan minőségben élheti át saját Star Wars-kalandját, ahogyan szeretné, azaz tagja lehet az Első Rendnek, részt vehet egy jedi tréningen, vagy belekóstolhat a galaxis felső tízezrének életébe is.

blank

Persze ez még nem minden, a poszter egy droidról is mesél, akihez hasonlót még nem láthattunk egyetlen Star Wars-filmben vagy sorozatban sem, valamint egy családról, akik a Corellia Koronája nevű étteremben falatoznak éppen. Ez a hely egyébként abból a szempontból is érdekes, hogy a korábban készült koncepciós vázlatok szerint egy sor idegen lénnyel találkozhatnak itt a vendégek, köztük a nagy kedvenc Chewbaccával is. És ha már a vuki szóba került, ő szintén ott virít a plakáton, méghozzá az új trilógiában megismert Kylo Ren társaságában. Noha a Disney egyelőre nem közölte, mely karakterekkel találkozhatnak a látogatók a Halcyonban, elképzelhető, hogy a két szereplő köztük lesz.

Végezetül a poszter alján megfigyelhetünk néhány csigavonalas tornyot is, amelyek kísértetiesen hasonlítanak a Batuu bolygón látottakhoz, mely szintén része a Galaxy’s Edge-nek, elképzelhető tehát, hogy egy ottani túra is része lesz az élménynek.

blank

Természetesen az előbb felsoroltak nem fedik a teljes képet, még rengeteg nyitott kérdés és tudnivaló van a Star Wars: Galactic Starcruiserrel kapcsolatban, amikről remélhetőleg a Disney még nyitás előtt tájékoztatni fog minket. Amire tehát valamikor a jövő év folyamán fog sor kerülni, a messzi-messzi galaxis rajongóinak vélhetően örömünnep lesz.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon, valamint ha érdemesned látod, támogasd munkánkat Patreonon, hogy fejlődni tudjunk!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak