Kapcsolat

Gaming

Egy megbízható szivárogtató már tudni vél egy s mást GTA 6-ról

Vissza a gyökerekhez(?)…

blank

blank

Kis túlzással élve kijelenthető, hogy a GTA 6 a földkerekség legjobban várt videojátéka, amit jól példáz az a rengeteg pletyka és feltételezés, amely a közelmúltban felütötte a fejét a Rockstar Games ikonikus autós-bűnözős szériájának következő fejezetével kapcsolatosan. Ezek közül egy sem került hivatalosan megerősítésre (és valljuk be, némelyik elég meredek is lenne, ha valóban megvalósulna) a rocksztárok részéről, akik lassan tíz éve játsszanak a franchise rajongóinak idegeivel és türelmével. Az “állóháborúban” azonban most könnyen lehet, hogy beáll némi fordulat, egy szivárogtató ugyanis tudni vél egy s mást a programról.

A szivárogtató neve Tom Henderson, és miáltal az ő szállította információk általában igaznak bizonyulnak (legutóbb a Battlefield 2042 címét “tippelte meg” helyesen), szóval van okunk a bizakodásra. Az úriember egy, a YouTube-csatornájára feltöltött videóban beszélt a GTA 6 kapcsán felmerülő megérzéseiről, ahol elárulta, hogy a hatodik fejezet helyszínét Vice Citynek fogják hívni, annyi különbséggel, hogy az 1980-as évek hangulatát magán cipelő polisz helyett egy modernebb körítésűt fogunk kapni. Henderson szerint ennek hátterében a GTA Online áll, mivel a Rockstar Games egy 21. századi beütésű környezet megteremtésével jóval szabadabb kezet tud adni a fejlesztőknek a multiplayer módban (például a járművek esetében). A méreteit tekintve viszont Vice City nem lesz akkora, mint sokan szerették volna, cserébe viszont folyamatosan változni és bővülni fog a DLC-k miatt. Hogy ezt hogy kell elképzelni, arról nem szól a fáma, de minden bizonnyal sok izgalomban lesz részük a rajongóknak.

Ezen kívül a szivárogtató a GTA 6 karaktereiről is beszélt, elmondása szerint a programnak ezúttal is több főhőse lesz, köztük egy női szereplő, aki a Millenium-trilógia Lisbeth Salanderéhez hasonlóan a melók technikai részét végzi némi hackeléssel megspékelve. És persze a mindenkit izgató kérdés, vagyis a megjelenési dátum is terítékre került, amivel Henderson bizony sokakat elszomoríthatott: állítása szerint ugyanis a GTA 6 csak valamikor 2024-ben, vagy 2025-ben fog megjelenni, méghozzá valószínűleg PC-re és a next-gen konzolokra. A videós ezt a meglehetősen nagy időintervallumot azzal magyarázta, hogy a rocksztárok nem akarnak túl nagy terhet pakolni a fejlesztőik vállára, mivel ez ügyben már történt egy-két nézeteltérés az évek alatt. És persze a fenti időpontok sincsenek kőbe vésve, Henderson szerint ha a stúdió késznek véli a játékot, be fogják jelenteni a hivatalos megjelenési dátumot.

Természetesen ezeket az információkat sem erősítette meg senki hivatalosan, így muszáj fenntartásokkal kezelni őket, bármennyire is egy megbízható szivárogtató Henderson. Ezt egyébként ő is megerősíti, mivel inkább a már említett Battlefield- és Call of Duty-széria kapcsán érdekelt, szóval benne van a pakliban, hogy értesülései nem pontosak. Mi a magunk részéről azért bízunk benne, hogy egy-kettő helytállónak bizonyul.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon, valamint ha érdemesned látod, támogasd munkánkat Patreonon, hogy fejlődni tudjunk!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak