Kapcsolat

Gaming

Egy videóban egymás mellett láthatjuk a Crysis-trilógia eredeti és remasterelt változatát: a fejlődés megkérdőjelezhetetlen

Előre a jövőbe.

blank

blank

Mai modern világunkban hajlamosak vagyunk lenézni azokat a dolgokat, amik a maguk idejében bizony sokszor a csúcsot jelentették. Na ez az, ami a Crysis-trilógia esetében nem történt meg, a Crytek és az Electronic Arts gondozásában megjelent sorozat már piacra kerülésekor is igencsak impozáns látványvilággal rendelkezett, egyszóval technikailag igényes cím volt. És ezt mind a mai napig elmondhatja magáról, bár azért természetesen sok más sorstársához hasonlóan már ő is túl van a fénykorán, talán épp ezért gondolták úgy a fejlesztők, hogy játékuk megérdemel egy kis ráncfelvarrást, amit sikeresen végre is hajtottak rajta. A végeredményt pedig most egy videóban láthatjuk, ahol egymás mellett feszít a sorozat remasterelt és eredeti változata, és kijelenthető, hogy a fejlődés megkérdőjelezhetetlen.

A klipben a Crysis trilógia Xbox 360-ra és Series S/X-re készült verziói “mérkőznek” meg egymással és tényleg érzékelhető a különbség. A textúrák tisztábbak, a környezet szebb, és a Crytek szerint a 60 fps sem lesz elérhetetlen a játékosok számára. Ezek mellett az effektusok esetében is történt fejlődés, az időjárási jelenségek is tisztábban kivehetőek, a fény-árnyék viszonyokról már nem is szólva. Ugyanakkor az is jól látszik az összehasonlításból, hogy a Crysis-sorozat mai szemmel nézve is mennyire jól tartja magát vizuális szempontból, noha hiányzik belőle néhány olyan elem, ami a modern AAA-fejlesztésű játékokból nélkülözhetetlen. Ettől függetlenül azonban tényleg szinte semmit sem öregedett, ami sajnos ritkán mondható el az Xbox 360-PlayStation 3 fémjelezte korszak programjairól.

A Crysis első része eredetileg 2007-ben jelent meg, majd érkezett a második és harmadik rész is 2011-ben, illetve 2013-ban PC-re, Xbox 360-ra és PlayStation 3-ra. A remasterelt változat pedig valamikor ősszel érkezik PC-re, PlayStation 4-re, PlayStation 5-re, Xbox One-ra, Xbox Series S/X-re, és Nintendo Switchre. Fontos megjegyezni, hogy mindhárom epizód külön-külön is beszerezhető lesz azok kedvéért, akik korábban már beszerezték a Crysis 1 felújított verzióját.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon, valamint ha érdemesned látod, támogasd munkánkat Patreonon, hogy fejlődni tudjunk!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak