Kapcsolat

Sorozat

Egyelőre nincs tervben a Netflix népszerű horrorsorozatának a folytatása

Mike Flanagan direktor szerint nem valószínű, hogy lesz harmadik felvonás – persze soha ne mondd, hogy soha…

blank

blank

Bár a mindennemű műfajok közül kétségkívül a horror számít az egyik, ha nem konkrétan a legsokrétűbbnek, ennek ellenére már csak nagyítóval találni olyan darabokat az egyre növekvő mozgóképes felhozatalban, mely az eszeveszett ijesztgetésen és a minél brutálisabb látványvilágon túl valami más, mélyebb dologgal is kecsegtetni próbál. Persze elvétve azért akad pár, elég csak Robert Eggers (A boszorkány, A világítótorony) vagy Mike Flanagan (Álom doktor) munkáira gondolni az elmúlt évekből. Az utóbbi alkotó nevéhez fűződik többek közt a Netflix-féle The Haunting of… horrorsorozat is, melynek első, 2018-ban debütált évada, A Hill-ház szelleme majdnem kifogásolhatatlan módon szerelmesítette össze a hitchcock-i szerelmi drámát a kísértetház-horrorral, illetve a tavaly debütált A Bly-udvarház szelleme, ami egy nagybetűs romantikus horror álcázott kísértetházas köntösbe öltöztetve – a két egymástól független évad egyébként két klasszikus irodalmi művet dolgoz fel. És bár összességében mindkét produktum csupa pozitív fogadtatásban részesült mind a kritikusok, mind a közönség részéről, mégis úgy fest, még mindezek ellenére is kétségessé vált a The Haunting of… sorozat jövője.

A hogyan továbbról magát Flanagant kérdezték nemrégiben a Twitteren, amire ő eléggé borongós szavakkal válaszolt: elmondása szerint jelenleg nincsenek konkrét tervek a folytatást illetően, és bár soha ne mondd, hogy soha, most minden idegszálukkal más Interpried Pictures projektekre összpontosítanak 2021-ig, és kicsit még azon túl is – de természetesen, ha bármiféle fejlemény adódik az ügyben, időben értesítenek majd mindenkit.

Flanagan egyébként nem távolodik el sem a horrortól, sem pedig a streamelős óriástól, ugyanis két jelenlegi projektje is a cég számára készül. Az egyik a hétepizódosra tervezett Midnight Mass című horrordráma, mely egy elszigetelt közösséget követ majd nyomon, ahol az események csodálatos és egyben ijesztő fordulatot vesznek egy karizmatikus, fiatal pap megérkezésével; a másik pedig a The Midnight Club című Christopher Pike regényadaptáció, melyben halálos beteg fiatalok gyűlnek össze a kórházban éjjelente, hogy rémtörténeteket meséljenek egymásnak. Az ártatlan móka azonban odáig fajul, hogy egyezséget kötnek: az első, aki meghal közülük, kapcsolatba lép a többiekkel a síron túlról…


Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak