Kapcsolat

Gaming

Egyjátékos módban is játszható lesz az Evil Dead: The Game

Cserébe viszont idén már biztosan nem kapjuk kézhez.

blank

blank

Idén negyven éve, hogy mozikba került Sam Raimi (Pókember-trilógia) debütáló nagyjátékfilmje, az Evil Dead (Gonosz halott) mely gyakorlatilag az akkortájt divatossá váló slasher műfajt vegyítette egy kis természetfelettivel. A produkció az eltelt négy évtized alatt kultstátuszba emelkedett, két folytatás (1987-ben és 1992-ben), egy remake (2013-ban), és egy három évadot megélt sorozat (Ash vs Evil Dead) is készült hozzá, valamint számos videojáték is. A franchise pedig nem lassít, hiszen a készülő újabb mozgóképes adaptáció mellett a Saber Interactive (World War Z) stúdió egy vadiúj programot is fejleszt Evil Dead: The Game címen, melyről eddig úgy tudtuk, valamikor idén fog megjelenni. Ám a floridaiak egy friss Twitter-bejegyzésben lehűtötték a kedélyeket, mivel a játékot eltolták a jövő év elejére. Némi öröm az ürömben azonban, hogy a halasztásért cserébe az eredetileg multiplayer-nek kikiáltott IP egyjátékos módban is játszható lesz.

A stúdió a posztban leírtak szerint azzal indokolja az Evil Dead: The Game 2022 februárjára történő áthelyezését, hogy ez a plusz idő lehetőséget ad a csapatnak arra, hogy minél tökéletesebbre csiszolják a játékot, valamint annak a hamisítatlan Evil Dead-élménynek a megteremtésére, amire mindannyian várunk. Emellett szóba kerül az említett egyjátékos mód is, amely szerintük azért készül el, hogy akkor is lehetőségünk legyen leülni nyüstölni a programot, ha a barátaink vagy játékostársaink épp nem érnek rá.

Mindebből leszűrhető, hogy a Saber Interactive mondhatni a szokásos indokokat állította csatasorba a késés okának megmagyarázásáért. Az Evil Dead: The Game története szerint két csapatot (a “jófiúkat” és az úgynevezett Deaditeket”) irányíthatunk földijeinkkel karöltve, azaz ismét egy sima jó a rossz ellen multit kapunk, amihez próbál némi pluszt adni az egyjátékos mód. A játék narrátora egyébként az a Bruce Campbell (Óz, a hatalmas), aki Ash Williams alakítójaként gyakorlatilag egybeforrt az Evil Dead-univerzummal, épp ezért nem meglepő, hogy program játszható karakterei között is találkozhatunk vele, méghozzá a “jófiúk” táborában.

Az Evil Dead: The Game tehát 2022 februárjában jelenik meg PC-re, PlayStation 4-re, PlayStation 5-re, Xbox One-ra, Xbox Series S/X-re, valamint Nintendo Switch-re.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon, valamint ha érdemesned látod, támogasd munkánkat Patreonon, hogy fejlődni tudjunk!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak