Kapcsolat

Film

Egyre biztosabb, hogy visszatér a Netflix Fenegyereke – csak nem a Netflixre

Az igazság vak, ám jól hallható.

blank

blank

Amióta megtudtuk, hogy az Andrew Garfield-féle (A fegyvertelen katona) A csodálatos Pókember 2 film főgonosza, Electro is felbukkan majd az MCU-s hálószövő harmadik önálló filmjében, ráadásul újfent Jamie Foxx (Django elszabadul) alakításában, már akkor lehetett sejteni, hogy a Disney / Marvel Studios / Sony valami nagy dologra készül, aminek keretében már a Doctor Strange in the Multiverse of Madness-t megelőzően szeretné megnyitni azt a bizonyos, manapság oly sokat emlegetett multiverzumot, csak éppen első körben beltéri korlátok, azaz a Pókverzum határvonala közt megtéve az első lépéseket. Nem sokkal később pedig szinte alá is támasztották teoretikáinkat azzal, hogy Benedict Cumberbatch (Kódjátszma) varázslója, Doctor Strange is felbukkan a Pókember 3-ban, ráadásul nem kisebb szerepben, mint a produktum egyik főszereplőjeként. És bár azt, hogy pontosan miként is kellene elképzelnünk eme törekvést, még egy nagyjábóli útmutatóval sem támogatták meg hivatalosan a stúdiók, de ha csak egy tippünk lehet, azt mondanánk, hogy ez lesz az a produkció, amely egymásba fonja az MCU-t és a Sony pókemberes univerzumát, ami által nemcsak az olyan korábbi karakterek csődülnek majd be a képregényes moziverzumba, mint az Alfred Molina (Csokoládé) által alakított Doktor Otto Octavius / Octopus vagy éppen a már említett Electro, de Tom Hardy (A visszatérő, Mad Max: A harag útja) Venomja, illetve a Jared Leto (Suicide Squad) által megszemélyesített élő vámpír, Morbius is – akinek debütáló filmjét ugye megint elhalasztotta a Sony a pandémia okán.

Igen ám, a lista itt azonban még messze nem ért véget: december elején a Comic Book arról értesült, hogy miután a Disney / Marvel visszakapta a korábban a kaliforniai médiaszolgáltató és produkciós cégnek kölcsönadott karakterek (Daredevil, Vasököl, Jessica Jones, Luke Cage, Megtorló) jogait, az egyiküket, egész pontosan az éjszaka vak ördögét máris szeretné beinvitálni a grandiózus buliba. Slusszpoén pedig, hogy ugyanannak a Charlie Cox (Csillagpor) alakításában, aki a 3 évadot megért Daredevil szériában, illetve a Netflix hőseit összetrombitáló The Defendersben alakította a Fenegyereket. A feltételezés már csak azért is lehet érdekes, mert bár a karakter ismételten a Marvel Studios birtokába került, a netflixes képregényes széria / szériák továbbra sem képzik a cég tulajdonát.

Persze a Marvel okkal dönthetett Cox mellett, ugyanis – eltekintve attól, hogy a Netflix marveles sorozatainak minősége elég hullámzóra sikeredett – karaktere hatalmas népszerűségnek örvend, és a rajongók már igen régóta kampányolnak a széria és egyben [a Cox által megformált] Fenegyerek “feltámasztása” mellett – érdekesség, hogy egyébként Jon Bernthal (The Walking Dead) Megtorlója is hasonló népszerűségnek örvend, akit szintén sokan szeretnének még viszontlátni. És ugyan a színész tagadta korábban, hogy bárki is megkereste őt a szereppel – ne feledjük, ez így volt Hailee Steinfeld (Űrdongó) és Tatiana Maslany (Sötét árvák) esetében is, akik jelen állás szerint Kate Bishopot és She-Hulkot fogják alakítani –, a legújabb jelentések szerint azonban nemcsak hogy eltitkolta felbukkanását, de már be is fejezte a forgatások rá eső részét. Mi ezen a ponton bátran kimerjük jelenteni, hogy Cox fel fog bukkanni a Pókember 3-ban, a kérdés csupán az, hogy a Marvelnek sikerült-e valami megállapodásra jutnia a Netflix-szel annak érdekében, hogy az MCU-t innentől a kisképernyőn látottakkal is bővítse szuperhős-kollektíváját, vagy netalántán a Daredevil egy más univerzumbeli alteregóját fogjuk látni a vásznon? Bárhogy is lesz, Tom Holland (Chaos Walking) karakterének harmadik filmje már önmagában is elég ambíciózusnak hat, és ha csak a fele valósul meg annak, amit látatlanban elképzelünk, már akkor is elképesztő izgalmaknak nézünk elébe.

A Pókember 3 a tervek szerint december 17-én kerül mozikba, ám ha a világban tomboló koronavírus-járvány addigra sem csillapodik, a Sony semmiképpen nem fogja hagyni, hogy a film a vásznakra kerüljön.


Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!


Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak