Kapcsolat

Sorozat

Megvan, mikor debütál a képernyőn a Resident Evil: Infinite Darkness

Napfényből a sötétségbe.

blank

blank

Rohan az idő, amit többek között jól példáz az is, hogy idén 25 éve, hogy a Capcom piacra dobta azóta legendássá vált sorozata, a Resident Evil legelső darabját. Az eltelt idő alatt eddig játékból további hét fősodorbeli darabot kaptunk (0, 2, 3, 4, 5, 6, 7) és nagyjából még ugyanennyi vadhajtást, valamint az IP más médiumokat is megpróbált meghódítani. Ezek közül a leghíresebb (vagy inkább hírhedtebb) talán a Paul W.S. Anderson rendezésében és Milla Jovovich főszereplésével készült hatrészes filmsorozat, a Kaptár. A produktum ugyan nem minősége révén hagyott mély nyomokat az emberekben, az alapanyag azonban kellően fantáziadús ahhoz, hogy ne próbálják meg jól is megmunkálni azt. Ennek apropóján készül is egy reboot Johannes Roberts gondozásában, amely a Resident Evil: Welcome to Raccon City címet kapta, premierje pedig novemberben lesz. Nem Roberts élőszereplős filmje azonban az egyetlen mozgóképes Resident Evil, amely érkezni fog, már a Netflix műhelyében is készülőben egy animációs széria, amely a Resident Evil: Infinite Darkness (magyarul Kaptár: Végtelen sötétség) nevet kapta. A streamelős óriás korábban már nyilvánosságra hozta a produkció hivatalos szinopszisát, a késő este megtartott Resident Evil Showcase pedig egyéb részletek mellett a legégetőbb kérdésre is megadta a választ: egész pontosan azt, hogy nagyjából mikor debütál a kínálatban.

Az eseményen elhangzottak szerint a show idén júliusban kerül fel a Netflix kínálatába, konkrét dátumról azonban nem esett szó. Kaptunk helyette viszont egy új karakterelőzetest (ráadásul magyar felirattal), valamint a stábot illetően is okosabbak lettünk. A Resident Evil: Infinite Darkness rendezője Eiichiro Hasumi, zenéjét pedig Yugo Kanno szerezte. Mindketten elismerően nyilatkoztak a projektről, Hasumi elmondta, hogy a részvétel egy ilyen veretes múlttal és nagy rajongótáborral rendelkező franchise legújabb fejezetének elkészítésében több örömet okozott neki, mint nyomást, valamint azt is hozzátette, hogy hiába animációs filmről van szó, úgy próbált ügyeskedni a kameramozgással és a fényviszonyok beállításával, hogy a képernyőn úgy tűnjön, mintha élőszereplős filmet látnának, amiken általában dolgozik. Zárásképpen pedig kifejezte abbéli reményét, hogy mind a Resident Evil fanok, mind a nem rajongók élvezni fogják a sorozatot. A zeneszerző Kanno pedig arról beszélt, hogy örökölt valamit azoktól, akik korábban dolgoztak Resident Evil címeken, és ezért kihívásként tekintett a vadiúj légkör megteremtésére. Azt is elmondta, hogy mivel olyan utasításokat kapott a rendező Hasumitól, mint általában szokott, nem volt tudatában annak, hogy egy animációs műsorhoz komponál zenét, és valójában ez az egész szituáció csak most esik le neki.

A Resident Evil: Infinite Darkness tehát valamikor júliusban érkezik a Netflixre Eiichiro Hasumi rendezésében, a főbb szerepekben pedig Nick Apostolidest (Leon S. Kennedy) és Stephanie Panisellot (Claire Redfield) láthatjuk, azaz inkább hallhatjuk majd.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak