Kapcsolat

Másvilág

Eladási csúcsot döntött az Xbox Series X/S

Új seprű jól seper, ezért viszik, mint a cukrot.

blank

blank

Tavaly novemberben mind a Microsoftnál, mind a Sonynál új időszámítás vette kezdetét a konzolok tekintetében: a régigenerációs masinák (ha nem is teljesen, de) letették a lantot, helyüket pedig átvették a next-gen gépek, az Xbox Series X/S, valamint a PlayStation 5. Az átállás persze nem ment zökkenőmentesen, hiszen mindkét hardver esetében komoly készlethiányok merültek fel (a PS5 esetében volt, hogy szállítás közben csappant meg az áru), ennek fényében tehát kicsit meglepő a hír, miszerint a Microsoft új üdvöskéje így is csúcsot döntött az eladási számok tekintetében.

A hír a redmondi vállalat legújabb pénzügyi jelentése alapján került közzétételre, méghozzá a vezérigazgató, Satya Nadella jóvoltából, aki elmondta, hogy az Xbox Series X/S számít a valaha volt legtöbbet és leggyorsabban eladott konzoljaiknak, mivel a jelen időszakban produkált eladási számuk messze túlszárnyalja elődeikét. Hogy pontosan mennyi az annyi, arra nem tért ki, a Niko Partners vezető elemzője, Daniel Ahmad egy Twitter-posztban megírta azonban véleményét, miszerint a Microsoft 2021. június 30-ig bezárólag megközelítőleg 6,5 millió darabot értékesített a masinákból. Ez pedig akárhogy nézzük, megdöntötte a csúcsot, mivel az Xbox One “mindössze” 5,7 millió, míg az Xbox 360 5 millió eladott példánynál állt meg pályafutásának ezen szakaszában.

Nadella ezenkívül arról is beszélt, hogy ezzel arányosan az Xbox Game Pass is szépen gyarapodik, a kimutatások szerint az előfizetők 40%-kal többet játszanak, illetve 50%-kal többet költenek, mint azok, akik nem rendelkeznek előfizetéssel. Kiderült továbbá az is, hogy a cég videójátékokból származó bevételei 11%-os, az Xbox hardveres eladásai pedig 172%-os növekedést produkáltak. Kétségtelenül szép statisztika, bár a Sony még így is előnyben van, a PlayStation 5 ugyanis már márciusban átlépte a 7 millió eladott példányt, aminek (is) köszönhetően a leggyorsabban eladott konzollá vált az Egyesült Államok kozoleladásainak történetében.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon, valamint ha érdemesned látod, támogasd munkánkat Patreonon, hogy fejlődni tudjunk!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak