Kapcsolat

Gaming

Elden Ring: a szivárgások miatt csúszhat a megjelenés

Most már csak az a kérdés, hogy mikorról mikorra?

blank

blank

Napjainkban keresve sem lehetne találni hasznosabb beszámoló-platformot az internetnél, főleg mostanság, mikor életünket négy fal közé zárva vagyunk kénytelenek élni. Ugyanakkor ezen technika nyújtotta áldás egyben átok is, amiért olykor ugyanilyen módon képes elrontani a meglepetéseket. Gondolunk itt elsősorban a különböző film -és játékszivárogtatásokra, legyen szó hétpecséttel őrzött titkokról, vagy cégek által elkövetett, véletlen baklövésekről − ez utóbbi leginkább a merchandising területről származó termékek számlájára írandó. Persze akadnak a sorban olyanok is, amelyeket magukat bennfentesnek mondó egyének hoznak idő előtt a felszínre, az ilyen források legfőbb céltábláját pedig a FromSoftware műhelyében, George. R. R. Martin (Tűz és jég dala) ötlete alapján készülő Elden Ring képzi manapság.

A múlt hét folyamán például egy előzetes látott napvilágot néhány egyéb információ menetkíséretében, a dolog itt viszont nem állt meg: újabban a szivárogtató Omnipotent most arról számolt be a ResetEra fórumán, hogy a készülőben lévő Elden Ring online szegmensén egyaránt lehetőségünk lesz PvP, valamint cooperative játékba bocsátkozni. Ennek keretében továbbá megidézhetünk magunk mellé egy társat is – mint például a Nioh 2-ben – a szörnyek legyőzéséhez, üzenhetünk egymásnak és behatolhatunk más világok területére is – amennyiben felül tudunk kerekedni az elénk gördülő akadályokon. Omnipotent ezenkívül hozzátette még, hogy karakter -és osztályalkotó rendszer is lesz a programban, ami hasonló lesz ahhoz, mint amiket más Souls címekben láthattunk, a kezdő karaktertípusokon túl pedig azt csinálhatunk, amihez épp kedvünk szottyan. A felhasználó ezek után szót ejtett a bevezetőben már említett trailerről is, ami szerinte nem volt irányított vagy direkt lépés a FromSoftware vagy akár a Bandai Namco részéről. A videót a kiadó ugyanis belső használatra hozta létre, a fejlesztők nagy eséllyel nem is tudtak róla. Ezt azt jelenti, hogy nem a nagyközönségnek szánták, amit megerősít az a tény is, hogy nem sok mindent mutatott, a fontosabb funkciók közül néhányat (például az időjárást) nem is láthattuk benne. Végezetül kitért arra is, hogy az Elden Ring alapjában véve egy színes játék lesz, megspékelve némi komorsággal, de vizuálisan vibrálóbb és élénkebb lesz a csapat korábbi címeinél.

Érdekesség, hogy egy másik felhasználó, bizonyos Longqi Bangbangtang szintén megerősíti, hogy az előzetes régi és belső használatra szánt, mivel a narrátor azonos a Souls játékokban látható Patches karakterével. A dologban viszont van egy kis bibi, mivel a napokban felkerült a YouTube-ra egy videó, melyben egy Jeffrey Graub nevű bennfentesnek számító videójátékos újságíró árult el néhány dolgot az Elden Ringről. Graub saját, The Game Mess Show című műsorában arról beszélt, hogy már ”kevésbé érzi magabiztosnak magát” a márciusi megjelenéssel kapcsolatosan, mivel a kedvcsináló kiszivárgása alaposan átírhatta a forgatókönyveket. Véleménye szerint a Bandai Namconál most fontolóra veszik a marketing stratégia alapos átgondolását, valamint mindent elkövetnek, hogy fülön csíphessék a tettes(eke)t, akik felelősek a videó nyilvánosságra hozásáért. Így tehát a hivatalos bemutatóra legkésőbb a júniusban megrendezésre kerülő E3-on számíthatunk.

Egyelőre tehát nem tudni, mikor érkezik az Elden Ring, csupán az biztos, hogy a PC-re, Xbox One-ra és PlayStation 4-re bejelentett verzió mellett most már a PlayStation 5/Xbox Series is reálisnak tűnik.


Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak