Kapcsolat

Gaming

Életjelet adott magáról a The Last of Us Part II multiplayere

Apróság, de azért ennek is örülni lehet.

blank

blank

Kijelenthetjük, hogy 2013-ban új időszámítás vette kezdetét a zombiapokalipszist központjukba állító videojátékok történetében, a Naughty Dog ugyanis elkészítette a PlayStation-exkluzív The Last of Us-t. Noha a program történetileg nem sok újdonsággal szolgált, a stúdió befektetése mégis megtérült, hiszen a játékosok (és ezzel együtt a szakma) imádták (hamarosan pedig sorozatként is láthatjuk Joel és Ellie kalandjait). Ezzel el is dőlt, hogy tovább bővül a paletta, előbb 2014-ben érkezett a Remaster, majd rá hat évvel később a The Last of Us Part II, amely a sok folytatással ellentétben meg tudta ismételni az első rész sikerét. Egyetlen pontban azonban volt közöttük, mégpedig az, hogy a szekvenciának nem volt multiplayere, amit a santa monicaiak azzal indokoltak meg, hogy ez, illetve az egyjátékos mód is olyan nagy volumenű projekt, hogy nem tudták volna egyszerre tető alá hozni őket. Nos, a multi azóta is várat magára, ám vasárnap végre adott magáról egy kis életjelet, bár sem okosabbak, sem bizakodóbbak nem lettünk tőle.

Az információ a The Last of Us Day (előző nevén Outbreak Day) kapcsán látott napvilágot, amelyet a stúdió minden év szeptember 26-án tart, utalva ezzel arra, hogy a programban ezen a napon vált hivatalossá, hogy a gombafertőzés visszafordíthatatlan. Ilyenkor általában a sorozattal kapcsolatos bejelentésekkel kedveskednek a rajongóknak, így jött a képbe a The Last of Us Part II multija, amiről azonban csak annyit árultak el, hogy fejlesztés alatt áll, de hogy milyen stádiumban van, vagy hogy körülbelül mikor számíthatunk rá, nem derült ki. Rochelle Snyder, a Naughty Dog egyik munkatársa egészen pontosan úgy fogalmazott, hogy szeretik, amit a fejlesztők készítenek, ezért szeretnének időt adni nekik, ennek az ambíciózus projektnek a felépítésére, valamint azt is elmondta, hogy folyamatosan vesznek fel új embereket a multiplayerrel kapcsolatos munkakörökre, illetve, hogy bővebb tájékoztatás majd csak a mód elkészítése után várható.

Mindebből tehát kitűnik, hogy a The Last of Us Part II egyelőre még egy darabig multi nélkül marad, de véleményünk szerint ez semmit sem von le a játék erényeiből, mivel kellően izgalmas és látványos ahhoz, hogy egymagunk is jól elszórakozzunk.

A The Last of Us Part II 2020 júniusában jelent meg PlayStation 4-re, a sorozat egyik alkotója, Neil Druckmann szerint pedig már a harmadik rész vázlata is megvan, csak még nem fogtak hozzá.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon, valamint ha érdemesned látod, támogasd munkánkat Patreonon, hogy fejlődni tudjunk!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak