Kapcsolat

Másvilág

Elhunyt Chadwick Boseman, Fekete Párduc megformálója

Nyugodj békében!

blank

blank

Derült égből villámcsapásként érkezett a hír, ami szerint ma hajnalban elhunyt Chadwick Boseman, akit a világ a wakandai király, T’Challa vagy maskarás nevén a Fekete Párduc megformálójaként ismerhetett leginkább. Halálát vastagbélrák okozta, melyet 2016-ban diagnosztizáltak nála, ami mostanra IV-es stádiumúvá, vagyis áttétessé vált.

Boseman Dél-Karolinában született 1976-ban, a Howard Egyetemen diplomázott, majd kisebb tévés szerepek után az egykori afroamerikai baseballszár, Jackie Robinson bőrébe bújva debütált a nagyvásznon a 42-es című sportdrámában, játékára pedig Hollywood azonnal felfigyelt.

Világhírnevet a Fekete Párduc / T’Challa megformálásával szerzett magának: elsőként az Amerika Kapitány: Polgárháborúban öltötte magára Wakanda szuperhős királyának szerepét, majd további három alkalommal, köztük a 2018-ban debütált Fekete Párducban, a Bosszúállók: Végtelen háborúban, illetve a Bosszúállók: Végjátékban. Ismertebb munkái közé tartozik még a 2014-es Get on Up – A James Brown sztori, a 2016-ban bemutatottn Egyiptom Istenei, valamint az idei Az öt bajtárs című produkció. Halála előtt még leforgatta Viola Davis-szel a Ma Rainey’s Black Bottom című filmet.

Chadwick Boseman 43 éves volt, halálhírét családja közölte.


Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak