Kapcsolat

Üzlet

Elképesztő áron kelt el egy klasszikus Super Mario Bros példány

Üzlet a javából!

blank

blank

Ha klasszikus Nintendo termékről van szó, szinte kivétel nélkül eljön az idő, mikor már csak valóságos vagyonokért lehet hozzájutni egy-egy konzolhoz vagy játékokhoz, de úgy tűnik, ez nem szegi a vásárlók kedvét, és olyannyira nagy keletje van az adásvételi procedúrának, hogy minden évben egyre feljebb kerül a léc. 2019-ben 100 ezer dollárért (~28 millió forintért) vásárolt meg egy klasszikos játékokat gyűjtő csapat egy NES-es Super Mario Bros példányt, tavaly pedig 114 ezer dollárt (~35,5 millió forintot) kóstolt ugyanezen cím egy bontatlan darabja. De úgy fest, ez még messze nem a Super Mario eladási történetének csúcsa, újabban ugyanis 660 ezer dollárért, azaz több mint ~200 millió forintért talált új gazdát egy szintén bontatlan tagja.

A Heritage Auctions által lebonyolított üzlet a sajtóértesülések szerint azért rúgott ilyen irdatlanul magas összegre, mert ezúttal nem egy “sztenderd” Super Mario Bros cserélt gazdát, hanem egy különleges kiadása, amely nem mellesleg még abból az időből származik, amikor a Nintendo egy mindössze egyetlen évig használt zsugorfóliás megoldással csomagolta játékait 1986 és 1987 között. Ezekből az időkből a szakértők szerint nem elképzelhetetlen, hogy ez az egyetlen érintetlen darab létezik már csak a világon.

A Super Mario Bros eredetileg 1985-ben jelent meg Nintendo Entertainment System konzolokra, és egyike volt azoknak a játékprogramoknak, amelyeknek a mai napig érződik a piacra gyakorolt hatása.


Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak