Kapcsolat

Másvilág

Elképesztő: menet közben rabolják el a PlayStation 5 konzolokat

PlayStation 5 – A harag útján

blank

blank

Az alábbi jelenet akár a Grand Theft Auto egyik küldetése is lehetne: az értékes szállítmánnyal megpakolt kamionról menet közben rabolják el a PlayStation 5 konzolokat. De a helyzet az, hogy nem holmi kitalációról van szó, ráadásul még csak nem is egyszeri esetről. A The Times jelentése szerint csupán az idei év szeptemberéig már 27 alkalommal jelentették, hogy futárcégek kamionjai összehangolt rablótámadás áldozatai lettek.

blank
Na, ezt nem fogják egykönnyen kipakolni

A módszer valóban filmbeillő: egy jármű a célpont elé kerülve lassítja azt, egy másik mellékerülve akadályozza az előzési kísérleteket, míg a harmadik szépen felzárkózik mőgéjük. Ezután a csapat legbátrabb (vagy inkább legvakmerőbb) tagja kimászik a motorháztetőre és felfeszíti a rakteret, majd a rakomány legértékesebb darabjaitól “megszabadítja” a teherautót. A cuccok között cigaretta, mobiltelefon, PlayStation, TV, de még kozmetikai szerek is előfordulnak, a lényeg csak annyi, hogy viszonylag könnyű és értékes legyen a zsákmány. Ennél azért egy fokkal még mindig jobb a PlayStation 5-tel való üzérkedés, ami köré mostanság hasonló kis iparág épült fel.

Az elmúlt hetekben az esetek száma megszaporodott, a brit rendőrség pedig attól tart, hogy az ünnepi szezonban még inkább növekedhet a módszerrel elkövetett rablások száma. Az ok egyszerű: a szállítmányozási lánc legsebezhetőbb pontja az éppen mozgásban levő áru, így kézenfekvő, hogy menet közben rabolják el azt, legyen az PlayStation 5 vagy bármi más. És bár most beszélünk róla, a módszer nem új keletű: 2012-ben Romániában mozgás közben sikerült lefilmezni egy hasonló kísérletet, igaz, az végül kudarcba fulladt:

Nem is olyan régen 5 millió font (2 milliárd forint) értékben raboltak Apple termékeket, nem sokkal később pedig mintegy 200 tévékészüléket lovasítottak meg hasonló körülmények között. A feltételezések szerint belső szivárogtatók állhatnak az esetek legalább egy része mögött, akik megmondják cinkosaiknak, hogy merre és mikor indulnak a legértékesebb szállítmányok, melyekért a börtönbüntetés mellett még az életüket is megéri az elkövetőknek kockára tenni.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak