Kapcsolat

Másvilág

Ellen Page Elliot Page-ként folytatja tovább Az Esernyő Akadémiát

Az eddig Ellen Page néven élő színésznő keddi coming outja után is folytatja a munkát a Netflix szuperhősös szériájában.

blank

blank

A megannyi kaszálás után végre nem csak rossz híreket közölt a Netflix, nemrégiben ugyanis hivatalosan is berendelte a népszerű szuperhősös sorozat, nevezetesen az azonos című képregényen alapuló Az Esernyő Akadémia harmadik etapját. Méghozzá Ellen (azaz most már Elliot) Page-dzsel a fedélzeten, aki továbbra is a cisznemű Vanya Hargreeves/Hetes szerepét fogja alakítani, az alkotóknak pedig esze ágában sincs megváltoztatni a figura nemét.

A “szenzáció” apropója, hogy a ma 33 éves Page nemrégiben saját Instagram oldalán tette közhírré transzneműségét, és hogy a neve mostantól Elliot. Továbbá ugyanitt arról is beszélt, hogy nagyon szerencsésnek érzi magát, amiért eljutott életének erre a pontjára, és hálával tartozik azoknak, akik mindvégig mellette álltak és támogatták őt az útján. Ugyanakkor azt is elmondta, hogy fél a gyűlölettől, az erőszaktól és a „viccektől”. Erre lehet is oka, hiszen csak az idei évben 40 transznemű vált eddig gyilkosság áldozatává a világban; a legtöbben közülük fekete vagy latin-amerikai nők voltak. „Én is ennek a közösségnek a része vagyok, és nem fogjuk csendben tűrni a támadásaitokat” – jelentette ki ezzel kapcsolatban a színész, aki azt is elárulta, hogy nem bináris a nemi identitása (azaz egyik nemhez tartozónak sem érzi magát, vagy épp mindkét nemhez tartozónak, esetleg a kettő közti átmenetként éli meg a nemiségét).

Egyébként Page, aki olyan filmekkel vált világszerte ismertté, mint a Cukorfalat, az Eredet, az X-Men: Az ellenállás vége vagy éppen a Juno – amiért Oscar-és Golden Globe-díjra is jelölték – 2014-ben már coming outolt (akkor még) leszbikusként, tavaly pedig már felszólalt a transznemű emberek démonizálása ellen is, és azt mondta, még többet kell tenni a védelmük érdekében. A Netflix egyébként – azt követően, hogy támogatásáról biztosította sztárját és kiírták a Twitterre, milyen büszkék rá – bejelentette, hogy Az Esernyő Akadémia mellett minden, náluk elérhető filmjében visszamenőleg fogjál átírni a nevét a stáblistán. Ezzel ugyanakkor nincsenek egyedül a kaliforniaiak, Page ugyanis már az IMDb-n is Elliotként szerepel.

A színész felesége, Emma Portner (egy profi táncos, akivel 2018 óta házasok) szintén biztosította támogatásáról szerelmét. „Nagyon büszke vagyok Elliot-ra. A transz, queer és nem bináris emberek ajándékot jelentenek ezen a világon. Egyúttal türelmet is szeretnék kérni tőletek, illetve a magánéletünk tiszteletben tartását, de nagyon örülünk, ha csatlakoztok hozzánk a transzneműek mindennapi támogatásában. Elliot létezése önmagában is egy ajándék. Ragyogj, drága Elliot! Nagyon szeretlek” – írta ki Portner az Instagramra.

blank

A bejelentést követően több oldalról is elkezdett áradni a szeretet. Többek között Eddie Izzard transzvesztita komikus, Patricia Arquette, Mia Farrow, Vincent D’Onofrio, Olivia Munn, Alyssa Milano és Kat Dennings is kinyilvánította támogatását. De megszólalt a színész hazájának, Kanadának a miniszterelnöke, Justin Trudeau is, aki megköszönte Pagenek, hogy mindezt megosztotta velük és beszélt nekik igazi érzéseiről.

Az Esernyő Akadémia második évada július végén debütált a Netflixen, a harmadikat november elején rendelték meg, premierdátumot azonban még nem kapott.


Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak