Kapcsolat

Film

Előrehozták a Hang nélkül 2 premierjét

Fény az alagút végén?

blank

blank

A tavaly év elején kitört koronavírus-járványnak hála a mozifilmek premierjét úgy rakosgatták ide-oda a stúdiók, ahogy a sakkban a bábúkat szokás. Az egyik “legmozgalmasabbra” kétségtelenül a Hang nélkül 2 dátuma sikeredett, melynek eddigi időpontjai a következők: 2020. március 20-a, 2020. szeptember 4-e, 2021. április 23-a és 2021. szeptember 17-e. A csúsztatás-saga pedig most egy újabb fejezetéhez érkezett, ám ennek a rajongók és a filmkedvelők kivételesen örülni fognak: a Hang nélkül 2 ugyanis ősz helyett már tavasszal, egészen pontosan május 28-án-megérkezik a filmszínházakba.

A hírt maga a film rendezője, John Krasinski (Szeretteink körében) jelentette be saját Twitter-profilján azzal a szöveggel, hogy ”Mindig azt mondják, hogy jó dolgok várnak azokra, akik türelmesek. Szerintem mi bőven eleget vártunk.” A kisebb csodaszámba menő esemény egyébként úgy jöhetett létre, hogy a Universal ismét lépett egyet hátra, és a május 28-ra tervezett Halálos iramban 9-et áttette június 25-re. Persze ez az előrehozatal nem jelenti azt, hogy akkora a vírus fogja magát és visszavonulót fúj, de az oltóanyaggal kapcsolatos hírek – legalábbis az Egyesült Államokban – okot adhatnak a bizakodásra. Továbbá ezt jelzi az is, hogy a Paramount-on kívül más stúdiók is májusra időzítik néhány nagy durranásnak szánt produkciójuk premierjét, mint például a Disney (Fekete Özvegy – május 7.; Szörnyella – május 28.), valamint a Lionsgate (Spirál: Fűrész hagyatéka – május 21.). Emellett az sem elhanyagolandó tényező, hogy a március 4-én elindult Paramount + nevű streaming szolgáltató – melyre a mozis premier után 45 nappal kerülnek fel a stúdió filmjei – is jól jár, hiszen a nézők így már júliusban megtekinthetik a Hang nélkül 2-t, ami nyilván jelentősen meg fogja dobni az előfizetők számát.

Érdekesség, hogy a 2018-ban bemutatott első rész is tavasszal került a gyöngyvászonra, ami akár jó ómen is lehet, tekintve, hogy csak az Egyesült Államokban 188, a világ többi pontján pedig további 145 millió dollár értékben váltottak jegyet rá, ami határozottan soknak számít a film 17 milliós büdzséjéhez mérten. Ez vélhetően most sem lesz másképp, hiszen a posztapokaliptikus thriller második részében ismét az Abbot család megpróbáltatásait követhetjük nyomon, amint próbálnak túlélni a legkisebb zajra is érzékeny idegen lények uralta világban. Az illetékesek pedig olyan biztosak a sikerben, hogy már zöld utat is adtak egy harmadik filmnek, ami egy spin-off lesz teljesen új karakterekkel és történettel.

A Hang nélkül 2 tehát május 28-án érkezik a mozikba, és reméljük, hogy tényleg beülhetünk rá.


Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak