Kapcsolat

BREAKING

Élőszereplős Assassin’s Creed sorozat érkezik a Netflixre

A kapucnis gyilkosok hamarosan a Netflixen is bajuszt akasztanak a Templomos Renddel.

blank

blank

Az Andrzej Sapkowski által teremtett, valamint a CD Projekt Red videójátékos trilógiája által világhírűvé vált Vaják után a Netflix még egy szuper-nagyszabású franchisera tette rá a kezét, ami nem más, mint a kapucnis orgyilkosokat felvonultató Assassin’s Creed. A hírt a cég saját gyártású sorozataiért felelős alelnök, Peter Friedlander tette közhírré, egyúttal be is jelentve egy élőszereplős tévésorozatot – írja a Deadline.

A projektről egyelőre csak annyi derült ki biztosan, hogy előkészületei még nagyon korai fázisban vannak, és a jelenlegi stábot is csupán a Ubisoft filmes és tévés divíziójának vezetői, Jason Altman és Danielle Kreinik teszik ki – ők legutóbb az Apple-féle szituációs komédián, a Mythic Quest: Raven’s Banquetten dolgoztak együtt, mint a show executive producerei, ahogy lesznek az AC esetében is. Hogy a kisképernyőn a 2016-ban Michael Fassbender (X-Men: Az eljövendő múlt napjai) főszereplésével készült film cselekményét folytatja-e tovább, ahogy azt rebesgették 2017-ben vagy teljesen tiszta lappal indítják, az szintén nem tudható.

Ugyanakkor a kaliforniaiak Ubisofttal való egyezsége messze nem merül ki ennyiben: ez magába foglal továbbá egy animációs szériát, amelyről korábban a Castlevania producere, Adi Shankar már szót ejtett, illetve egy animét. Sőt valószínűleg a Jake Gyllenhaal (Pókember: Idegenben) és Jessica Chastain (Elit játszma) főszereplésével érkező The Division filmet, a Rob Letterman (Libabőr) rendezésében készülő Beyond Good & Evil és az egyelőre karmester nélküli Splinter Cell animációs sorozatokat is.

Egyébként Friedlander közleménye nagyon erősen azt sugallja, hogy a gyártó és a fejlesztő cég egy tévés univerzumban gondolkodik, amin a rengeteg Vaják folytatás/spin-off bejelentés után már nem lepődnénk meg. Egy nagyon is felkapott franchiseről van szó, a 2007-es Assassin’s Creed megjelenésétől a részek ugyanis 115 millió példányban keltek el világszerte, Justin Kurzel (Macbeth) 115,7 milliós profitot termelő mozijáról (125 millióból készült, 240,7-tel zárult), illetve a regényekről és képregényekről már nem is beszélve.

A legközelebbi orgyilkosos tartalom november 10-én érkezik meg az Assassin’s Creed Valhalla képében, ami első körben PC-re, Xbox One-ra, Xbox Series X-re és PlayStation 4-re jelenik meg, de november 19-től PlayStation 5-re is elérhetővé válik.


Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak