Kapcsolat

Sorozat

Előzetesen a Hulu ígéretes pszicho-horrorsorozata

blank

blank

Október elején kerül képernyőkre a Szörnyvidék című horrorsorozat, amihez a bemutató közeledtével nemcsak egy hátborzongató előzetes érkezett, de a sztori alapjául szolgáló novellagyűjtemény hazai kiadása kapcsán is vannak jó hírek.

A történet eredeti szerzője, Nathan Ballingrud ma már elismert névnek számít a horrorberkekben, akinek irományaival mára nemcsak a szakma elismerést sikerült kivívnia, de egyben a hollywoodi álomgyár figyelmét is felkeltette: a Netflix 2019-ben a Sebek (Wounds) című novelláját adaptálta sikeresen, október 2-án pedig másik műve, a Szörnyvidék is mozgóképes alakot ölt a Hulu jóvoltából. Az antológia-sorozat nyolc epizódból áll majd, amelyek négy részben a kötet cselekményét fogják követni, másik négyben pedig az író lelki világát és egyedi látásmódját hivatottak megidézni.

Ami pedig nekünk külön jó hír lehet, hogy az Agave kiadó jóvoltából magyarul is elérhetővé vált Ballingrund műve. A megjelenés pontos dátuma szeptember 17., ettől a naptól pedig immár mi is megmártózhatunk a szörnyek világában, akik valójában (az emberi természetből fakadóan) mi vagyunk, illetve közvetlen környezetünk fizikai megtestesülése(i): a szörnyetegek olykor szülők, olykor pedig szeretők képében jelennek meg, esetleg saját magunkként a tükör mögött, akik mindnyájan a szeretetet hajszolják, céljuk eléréséhez pedig a legvégsőkig hajlandóak elmenni – tehát pszichológiai és filozófiai töltetű bravúrokból sem lesz hiány.

Kapcsolódó: Előzetest kapott a Netflix legparább mini-horrorsorozata

Ballingrud első novelláskötetét már 2013-as megjelenésekor is igazi pionírként tartották számon, megnyerte a Shirley Jackson-díjat, a Bram Stoker-, a World Fantasy- és British Fantasy -díjakra pedig jelőlést kapott. Afelől tehát nincs kétség, hogy rászolgált ezen elismerésekre, mivel egybehangzó vélemények szerint az ijesztgetős műfajnak új gyöngyszeme született a Szörnyvidék által.

blank

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon, nehogy lemaradj, és ne feledkezz meg szeptemberi nyereményjátékunkról sem, aminek keretein belül most két Marvel+ képregényt, egy steames Hellblade Senua’s Sacrifice kulcsot, fődíjként pedig egy 28 cm-es Baby Yoda plüss figurát van lehetőség elvinni tőlünk.

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak