Kapcsolat

Film

Előzetest kapott a Billie Eilish életéről szóló dokumentumfilm

DAH!

blank

blank

Az elmúlt években egyre inkább divatba jött, hogy a hírességek – sportolók, színészek, zenészek – koruktól függetlenül úgy döntenek, ideje számot vetni eddigi pályafutásukról, és kicsit közelebb engedni magukhoz rajongóikat. Sokan az önéletrajzi könyves formátumot választják, levésve titkaikat, hogy miként sikerült a csúcsra törniük. De persze akadnak olyanok is, akik kamerák elé állva mesélik el ugyanezt, bevonva családtagjaikat, barátaikat, netalántán még háziállataikat is. A közelmúlt legnagyobb visszhangot kapó ilyen alkotása egyértelműen a Bryan Singer (X-Men) által rendezett Bohém Rapszódia volt, ami ugyan a Queen felemelkedését hivatott megénekelni, mégis inkább a frontember Freddie Mercuryra fókuszált – igaz, ő már rég nincsen közöttünk, de sokan örültek, hogy megkapta saját életrajzi filmjét. Azóta pedig több előadóművész is úgy döntött, szeretne valami hasonlót készíteni, ám a megvalósításig csak a szinte még gyermeknek számító énekesnő-dalszerző, Billie Eilish jutott el, akinek életéről az Apple Original Films készített dokumentumfilmet – amihez nem mellesleg előzetes is érkezett.

A film a The World’s A Little Blurry (Kicsit homályos a világ) címet kapta, a forgatás pedig már 2019-ben elkezdődött. Középpontjában természetesen a ma még csak 19 éves Eilish áll, akinek rakétagyorsasággal kilövellő karrierjét ismerhetjük meg koncertfelvételek, gyermekkori és meghitt családi pillanatok révén. Ugyanakkor kiderül például az is, hogy a lány már 8 éves korában saját verseket írt, illetve táncórákra járt. Tehetsége tehát már gyerekkorában megmutatkozott, igazi népszerűségre csak 2015-ben, 14 évesen tett szert, amikor feldobta Soundcloudra a bátyja, Finneas O’Connel által írt Ocean Eyes című dalt. Aztán pár évvel később – 17 éves korában – világszerte is megismerték nevét, hála a When We All Fall Asleep, Where Do We Go? című debütáló nagylemezének, és persze a híresen hírhedt Bad Guy-nak, amely több ország toplistájának is az első helyén végzett. A tavalyi Grammy Awards-on pedig sikerült történelmet írnia azáltal, hogy ő lett a legfiatalabb előadó, aki elnyerte az Év albuma-díjat (ezen kívül övé lett még a Legjobb új előadó, az Év dala, és az Év kislemeze-díj is), na meg persze újonnan ő énekelhette el a már oly régóta késleltetett 007-es film, a Nincs idő meghalni főcímdalát., felsorakozva többek közt Adele és Sam Smith mögé.

A siker ellenére azonban Eilishben még ott motoszkál a gyermek, amit mi sem bizonyít jobban, mint hogy bár már 16 évesen megszerezte a jogosítványt és sokan példaképként tekintenek rá, sokszor mégis együtt alszik szüleivel, mert fél a sötétben. Ez igazán érdekes kontrasztot alkot, de az énekesnő bevallása szerint családjából merít erőt ahhoz, hogy százezrek előtt tudjon fellépni. És ha már család, a filmben feltűnnek Eilish szülei, a színészként dolgozó Maggie Baird és Patrick O’Connel, valamint a fentebb már említett báty, Finneas is.

A The World’s A Little Blurry rendezője a Primetime Emmy-díjas R.J. Cutler (Ha maradnék), premierje pedig február 26-án lesz az Apple TV+-on, de ha minden jól megy, mozikban is be fogják mutatni.


Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak