Kapcsolat

Sorozat

Előzetest kapott a Netflix legparább horrorsorozata

blank

blank

A Netflix már a 2018-as saját gyártású, gótikus kísértet horrorjával, A Hill-ház szellemével is bizonyította, hogy a rémísztgetős műfaj nemcsak a nagyvásznon képes igazán nagyot ütni, de a kisképernyőn is megállja a helyét. Nos, a gyártó cég most ezt a bizonyítványt igyekszik még magasabb szintre emelni, érkezik ugyanis a második felvonás A Bly-udvarház szelleme címmel.

A széria az angol író, Henry James 1898-as A csavar fordul egyet című kisregényét veszi alapul, azonban nem csupán az említett mű az egyetlen kísértethistória, ami megelevenedik majd a történetben, hanem egyben James teljes életműve is – hogy pontosan miként és milyen mértékben, az valószínűleg csak a premier után fog kiderülni.

Jó hír továbbá, hogy a produkcióért ugyanaz a Mike Flanagan felel, aki A Hill-ház szellemét is vezényelte, valamint olyan alkotások fűződnek nevéhez, mint a 2017-es Bilincsben vagy éppen a tavalyi Álom doktor – de például ő hozza tető alá a jelenleg előkészületi stádiumban lévő King-adaptációt, az Újjászületést is. Ebből kifolyólag pedig már szinte biztosak lehetünk benne, hogy a következő netflixes horrorsztori sem fog csalódást okozni, ugyanis Robert Eggers (A boszorkány, A világítótorony) mellett jelenleg Flanagan számít a mozgóképes horror egyik legnagyobb mesteremberének.

A Bly-udvarház szellemének szinopszisa szerint a ’80-as évek Angliájában járunk, amikor is a korábbi au-pair tragikus halálát követve Henry Wingrave (Henry Thomas) egy fiatal dadust (Victoria Pedretti) vesz fel, hogy vigyázzon az elárvult unokahúgra (Amelie Bea Smith) és unokaöccsére (Benjamin Evan Ainsworth) a Bly-udvarházban. A történet természetesen nem merül ki ennyiben: ahogy az lenni szokott, hamar megvillannak a Bly-birtok ávszázados, sötét misztikumai is, melyeknek megismeréséhez a klasszikus romantika és a tragédia jegyei vezetnek végig bennünket a cselekményen.

Erre pedig már nem is kell sokat várni, ugyanis a sorozat október 9-én debütál a streaming platform kínálatában.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak