Kapcsolat

Tech

Európa-szerte lejjebb szökött a Nintendo Switch ára

És ennek mi kifejezetten örülünk.

blank

Nintendo Switch Handheld

Videojátékokkal játszani a szabadidő eltöltésének egyik kedvelt módjának számít, főleg akkor, ha olyan konzolok állnak rendelkezésünkre, mint a Nintendo Switch, amely asztali és hordozható változatban is képes betölteni a rá szabott szerepet, plusz a felhozatala is igen impozánsnak tekinthető (hibrid mivoltáról már nem is szólva). Egyetlen apró probléma van vele, mégpedig, hogy a honi viszonylatokat tekintve nem igazán pénztárcabarát összegért lehet hozzájutni. Könnyen lehet azonban, hogy ez a helyzet meg volt változni, hiszen a masina ára a közelmúltban szárnyra kapó híreszteléseknek megfelelően tényleg lejjebb szökött Európa-szerte.

Az akcióról az amerikai IGN számolt be, akik a Nintendo nagy-britanniai weboldalán vették észre, hogy a Switch ára csökkent az öreg kontinens területén. A konzol eddigi fogyasztói ára 279,99 font (329,99 euró, azaz kb. 115 ezer forint) volt, ez szökött lejjebb 30 euróval, így a mostani cédulán már “csak” 299,99 euró fityeg, ami nagyjából 105 ezer forintot tesz ki, azaz egy tízezressel kell kevesebbet elővennünk, amikor fizetésre kerül a sor. Persze ezek a számok egyelőre csak tájékoztató jellegűek, hivatalosan még semmi sem dőlt el, de van olyan árusítóhely, ahol már 109 ezer forintért is a miénk lehet egy Nintendo Switch, szóval van rá esély, hogy mostantól ez lesz az új fogyasztói ár. Azt ugyanakkor fontos leszögezni, hogy a Nintendo árcsökkentése csak a normál Switch modellekre vonatkozik, az olcsóbbik Lite ára változatlan marad.

Természetesen ez az egész akció nem a semmiből jött, hiszen október 8-án piacra kerül a Nintendo Switch OLED, mely nagyobb tárhellyel fog rendelkezni, és erősebb is lesz a “tesójánál”, na és persze drágább is, hiszen a honi boltokban kb. 130 ezer forintért lehet majd beszerezni.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon, valamint ha érdemesned látod, támogasd munkánkat Patreonon, hogy fejlődni tudjunk!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak