Kapcsolat

Gaming

TOP 5 legvártabb játék, melyeknek még csak nagyjábóli megjelenési dátumát sem ismerjük

Egyelőre 2021 sem tűnik sokkal jobbnak, mint az előző év…

blank

blank

Annak, hogy egy játék megjelenése késik, számos oka lehet, főleg mostanság, mikor a COVID-19 is rátesz egy plusz lapáttal az amúgy sem egyszerű feladatra. Na de mi van akkor, ha még megjelenési dátumunk sincsen? Vagy esetleg volt, csak aztán bizonyos határozó tényezők menet közben változtatták meg azt, ráadásul úgy, hogy az ideiglenes felfüggesztés határozatlan időre szól? Ez utóbbinál már csak egy-egy projekt teljes törlése a fájóbb, és sajnos mindegyikre van példa. Listánkban összeszedtük az 5 legvártabb címet, melyek megjelenését nem hogy nem ismerjük, hanem már a fejlesztői pokolban sínylődnek egy ideje, vagy nemrégiben kerültek oda.

Vampire: The Masquerade – Bloodlines II

A Vampire: The Masquerade – Bloodlines egyike a kult-klasszikus szerepjátékoknak, melyeket méltatlanul alulértékelnek. Éppen ezért volt hatalmas hír, amikor a Paradox Interactive bejelentette, hogy a Hardsuit Labs elkészíti a folytatást. A 2015 óta fejlesztés alatt álló projekt azonban vakvágányra futott és a napokban a kiadó elvette a feladatot a stúdiótól – hogy innen merre tovább, azt már csak a jóég tudja. Sajnos azonban a legrosszabb kényszerlépések egyike a stúdióváltás, ami legjobb esetben is jelentős, akár éveket jelentő késést hozhat magával.

blank

Halo Infinite

A Halo Infinite egyike azon játékoknak, melyeket a legjobban sújt a COVID-19, megjelenését késő 2021-re datálják, de mellette nem egy aggodalomra okot adó hír terjeng. A Vampire: The Masquerade – Bloodlines II stúdióváltásánál csak egy fokkal jobb, hogy a játék egyes részeit – mint például a multiplayert – kiadják harmadik félnek. Ráadásul a játék tervezett bétatesztjére sem kerülhetett sor, az egészet meg csak tetézik a rossz fogadtatást kapott trailerek, mindezt a már öt éve húzódó fejlesztéssel és számos csúszással kombinálva érthetőek az aggályok.

blank

Far Cry 6

A Far Cry 6 valamivel jobban áll, mint a fentiek, innen szörnyen rossz híreket – azt leszámítva, hogy a Ubisoft isten tudja hanyadik egy kaptafára készülő játéka lesz – nem kaptunk, csupán a világjárvány késlelteti a megjelenését valamelyest. Ezúttal a Far Cry játékok történelmében legnagyobb játszóterünkként szolgáló Yara képzeletbeli szigetére megyünk diktatúrát megdönteni, ellenséges táborokat felszámolni, ikonokat gyűjtögetni, egyszóval a szokásos open-world mizériát űzni.

blank

Prince of Persia: The Sands of Time Remake

Már eleve nagyon nehezen szánta rá magát a Ubisoft arra, hogy akár bottal is megpiszkálja a Prince of Persia szériát, melynek legutolsó darabja több mint 10 éve, 2010-ben látott napvilágot. Első erőfeszítésként a The Sands of Time felújított változatát készítenék el a franciák, melynek januárban már meg kellett volna jelennie, de immáron másodszor halasztották el. Első körben a járványra, második körben pedig a megcélzott kiemelkedően magas minőségre hivatkozva tolták el a megjelenést.

blank

Dying Light 2

A CD Projekt Red után a második legnagyobb lengyel stúdió, a Techland játékáról már írtunk korábban, éppen ezért nem maradhat le a listáról a Dying Light 2 sem. A hányattatott sorsú játék írói gárdájának tagjai egymás után hagyták ott botrány vagy kényszerűség miatt a projektet, ahogyan a vezető programozók, és projektmenedzserek is egymásnak adják a kilincset. A 2020 januárra tervezett eredeti megjelenés pedig már csak emlék, jelenleg a “majd egyszer” kategóriába sorolható a játék, ami remélhetőleg egyszer ténylegesen napvilágot lát.

blank

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak