Kapcsolat

Gaming

Ezek derültek ki a Call of Duty: Vanguard multiplayerének előzeteséből

Szerelemben, háborúban…

blank

blank

Tegnap este végre valahára hivatalosan is bemutatták az új Call of Duty epizód, a Vanguard multiplayerét, méghozzá egy igen ütős előzetes formájában. Ebből sok minden kiderült, ám a bemutató végén a játékot fejlesztő Sledgehammer Games is mélyen belement a részletekbe, lássuk is hát, mi mindenről rántották le azt a bizonyos leplet.

A Call of Duty: Vanguard kétségtelenül a sorozat kirívó tagja lesz, köszönhetően a rombolható pályaelemeknek, az akár a testünkkel is áttörhető (vagy fegyverrel átlőhető) falaknak. Fegyvereinket pedig szinte akármelyik pozícióból kitámaszthatjuk a fedezékbe való becsúszás után, ami elősegíti a vakon tüzelést. De érdemes megemlíteni a Suppression-mechanikát is, amelynek lényege, hogy lelassítja a tűz alatt lévő ellenséges erőket, a rombolható környezet kapcsán pedig előkerül a Gunsmith új opciója, a kaliberválasztás is, ami annyit tesz, hogy a játékban testre szabhatjuk a kilőtt lövedékek típusát-minél masszívabb a töltény, annál nagyobb kárt fog okozni mind az ellenre, mind a környezetre nézve.

Ami a történetet illeti, a Vanguard mindenképpen szem előtt tartja a történelmi hűséget, hiszen az előzetesben a sasszemű rajongók észrevehettek például egy DP golyószórót, amit az orosz (illetve szovjet) hadsereg használt a múlt század első évtizedeiben. De ugyanez érvényes a 20 elérhető operátor egyikeként számon tartott Carver Butcher kapitány által összeállított különleges alakulat tagjaira is, akiket a fejlesztők valódi személyekről mintáztak. Ennek köszönhetően elég sok női karakterrel is találkozhatunk, akik ugyanúgy kivették a részüket a háború borzalmaiból, mint a férfiak, csak erről sokan hajlamosak vagyunk megfeledkezni. Ahogyan Belinda Garcia, a Sledgehammer narratíváért felelős társtervezője elmondta, a második világégés rengeteg ember életébe hozott gyökeres változást, amit feltétlenül meg akartak jeleníteni a Vanguardban. Kicsit visszatérve az operátorokra, fontos kihangsúlyozni, hogy tizenketten saját fejlődési rendszerrel felszerelkezve érkeznek majd meg, ami annyit tesz, hogy minél többet játszunk egy-egy személlyel, annál több kozmetikai cuccot és extrát oldhatunk fel hozzájuk.

Az már a Vanguard első előzeteséből kiderült, hogy a játék visszatér a II. világháborúba, ahol a Keleti és a Nyugati Front, valamint az észak-afrikai, valamint a csendes-óceáni hadszíntér is kiemelt szerepet kap. Ezeket 20 térképen fedezhetjük fel, amiből 16 hagyományos lesz, négy pedig (Airstrip-kifutópálya, Market-piactér, Courtyard-udvar, és Trainyard-vonatállomás) a Champion Hill játékmódnak lesz a része. Maguk a kampányhelyszínek egyébként igen sokrétűek lesznek, hiszen átruccanhatunk az Észak-afrikai sivatagba (Desert Siege), meglátogathatjuk a párizsi Royal Hotelt, vagy Hitler kedvenc nyaralóját, az egy regény és a belőle készült mozifilm helyszínéül is szolgáló bajorországi Sasfészket, de a Távol-Keleten fekvő Japánba is elkalandozhatunk, ha úgy tartja kedvünk. A Combat Pacing matchmaking-opciónak köszönhetően pedig még azt is megválogathatjuk, hogy milyen élményben legyen részünk, a kisebb, ugyanakkor akciódúsabb pályákat a Blitz playlistjében találjuk, minden egyéb esetben viszont a Tactical játékstílus lesz a nyerő.

blank
blank
Forrás: Call of Duty

A bemutató végére is maradt még muníció, hiszen bemutatkozott az új Warzone battle royale térképe is, ami a Pacific nevet kapta, és egy igen egzotikus (vélhetően csendes-óceáni) szigetet takar, ami a felvételek alapján maga lenne egy kis szelet Paradicsom. Persze épp dúl a háború, ami nyilván a szigetet sem kíméli, viszont sokkal inkább hat valósághűnek, mint Verdansk (ez is volt a Raven célja a megalkotáskor). A Pacific a Vanguard motorjával készült, és megkapta annak csalás-ellenes rendszerét is, valamint élvezi a teljes cross-play, cross-progression és cross-generation támogatást is. A közeledő ünnepi szezonban pedig természetesen jönnek az új multiplayer térképek, közösségi ünneplések és szezonális események is.

blank
blank
Forrás: Call of Duty: Warzone

Ezek lennének hát a legfontosabb tudnivalók a Call of Duty: Vanguard multiplayerét illetően. Maga a játék november 5-én jelenik meg PC-re, PlayStation-és Xbox-konzolokra, a nyílt bétateszt szeptember 10-én startol, ahol 4 pályát próbálhatunk ki, a Hotel Royale-t, a Sasfészket, a Red Start és a Gavutut.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon, valamint ha érdemesned látod, támogasd munkánkat Patreonon, hogy fejlődni tudjunk!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak