Kapcsolat

Gaming

Ezek lesznek a PlayStation Plus júliusi ingyen játékai

blank

blank

Idén ünnepli tízedik születésnapját a Sony masináira elérhető PlayStation Plus szolgáltatás, ennek apropóján pedig a felhasználók három igen ütős címre csaphatnak le. A játékok július 7-től válnak letölthetővé, az ajánlat pedig egészen augusztus 3-ig fog tartani.

Rise of the Tomb Raider: 20 Years Celebration

Videójátékos téren a 2013-as év egyik legjobbja kétségtelenül az alcím nélküli Tomb Raider volt. A program tökéletesen megmutatta, hogyan kell újrázni egy tizenhét éves múlttal rendelkező franchise-t. A játékmenet megőrizte a klasszikus Lara Croft-játékok esszenciáit, ugyanakkor a készítők rengetek új játékelemet kölcsönöztek a PlayStation egyik húzócímétől, az Unchartedtől is. Ettől függetlenül a program abszolút nem keltett ”ez már megtörtént” érzetet, mi több, az új játékelemeknek köszönhetően vérserkentően hatott a ’96-óta futó játéksorozatra. A régészlány kalandjainak 2013-as rebootjára végül egy egész trilógia épült. Most pedig ennek a trilógiának a középső darabja, a Rise of the Tomb Raidernek a 20 Year Celebration kiadására csaphatunk le PlayStation Plus előfizetéssel.

Ez a verzió a játék legátfogóbb kiadása, ugyanis az alapjáték mellett az összes játékhoz tartozó DLC-t, köztük a kooperatív Endurance túlélőmódot, egy extra nehézségi fokozatot és VR támogatást is tartalmaz.


A Rise of The Tomb Raider 2015-ben jelent meg Xbox 360 és Xbox One-ra, 2016-ban pedig megérkezett PC-re és PlayStation 4-re is.

NBA 2K20

A júliusi hónapban a sportjákékok szerelmesei sem maradnak ajándék nélkül, ugyanis a kosárlabdázós-széria, az NBA 2K20 is jár a PlayStation Plus előfizetés mellé. A sorozat abszolút a sportág videójátékos egyeduralkodójaként említhető, ám ez még nem azt jelenti, hogy ne kellene évről-évre megújulnia ahhoz, hogy folyamatosan fenn tudja tartani az érdeklődést.

Technikai oldalról az egyik legfontosabb változás a széria legútóbbi darabjához mérten, hogy a játékmenet sokkal kifinomultabb lett az elődhöz képest. Többek közt sokat javult a labdavezetés, aminek köszönhetően élvezetesebbé váltak az egy-egy elleni párharcok. Azonfelül a külcsín terén is tapasztalható némi javulás, nem mellesleg pedig a karaktermodellek is új egyedi mozgásanimációkat kaptak. Ezúttal pedig egy komolyabb tartalmi újítás sem kerülte el a huszadik e-kosrálabdajátékot, ugyanis a sorozat életében először az amerikai profi női kosárlabdaliga, azaz a WNBA is bekerült a játékba, méghozzá egy egész szezon erejéig. A női kosárlabda jelentősen eltér az NBA meccseitől, így még a legnagyobb veterán játékosoknak is újszerűen hathat a WNBA kosárlabda-pattogtatókkal való meccsezés. Továbbá ismét kaptunk filmszerű történettel átszött MyCareer-módot, és sajnos a kártyagyűjtögetős, mikrotranzakciókkal megpakolt MyTeam-et is tovább “élvezhetjük”.

Az NBA 2K20 2019-ben jelent meg PC-re, PlayStation 4-re, Xbox One-ra, Nintendo Switch-re, Android és iOS alapú okostelefonokra, továbbá pedig a Google Stadia felhozatalának is a része.

Erica

A Sony ezúttal pedig egy kis extra ajándékkal is kedveskedik az előfizetőknek, merthogy a Rise of the Tomb Raider és az NBA 2K20 mellé csomagolta a Flavourworks fejlesztőstúdió PlayStation 4 exklúzív játékát, az Ericát is.

A program alapvetően az FMV, azaz full motion video technológiára épül, ami lényegében annyit tesz, hogy kapunk egy nagyjából másfél óra játékidejű pszicho-thriller filmet egy kis csavarral a dologban: az események a mi döntéseink alapján formálódnak. A koncepció abban tér el a Telltale Games és a Quantic Dream által fejlesztett játékok formulájától (The Walking Dead, Heavy Rain), hogy a renderelt képi világ helyett hús-vér szereplőket láthatunk a jelenetekben. Továbbá nincsenek logikai feladványok, vagy ügyességi minijátékok, csupán döntések (és néhány tárgy, amikkel interakcióba léphetünk), melyeket nekünk kell meghoznunk a címszereplő, Erica Mason helyett. Ilyet legutóbb a netflixes Black Mirror című sorozat spin-offjánál, a Bandersnatch-nél láthattunk, az azonban nem mint önálló játék jelent meg, hanem a streaming szolgáltató kínálatába építették be, mint végigjátszható filmet.

Az Erica 2019-ben jelent meg kizárólag a Sony masináira, ugyanakkor különlegessége, hogy PlayLinken keresztül akár okostelefonról vagy tabletről is irányítható.

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak