Kapcsolat

Gaming

Ezek lesznek a PlayStation Plus novemberi ingyenes játékai, köztük az első PS5-ös cím

Egy új generáció küszöbén.

blank

blank

Ahogy az lenni szokott, a Sony ezúttal is előre felfedte a PlayStation Plus előfizetés novemberre kínált ingyenes címeit, immár a jövőbeli PlayStation 5 tulajoknak is kedveskedve.

Middle-Earth: Shadow of War

A Middle-Earth: Shadow of Mordor megjelenése után cirka három évet kellett várni a Shadow of War alcímmel érkezett folytatásra. A története továbbra is a Hobbit és A Gyűrűk Ura eseményei között játszódik, cselekményében pontban ott felvéve a fonalat, ahol az előző abbamaradt. A középpontban természetesen ezúttal is gondori harcos, Talion, valamint a testébe bújt tündelidérc, Celebrimbor áll, amikor is épp egy új Gyűrű hatalmát készülnek igénybe venni a sötét úr, Szauron legyőzéséhez.

Ugyan a második mordori kaland sem minden elemében hibátlan alkotás, folytatásnak azonban több mint tökéletes. A Monolith Productions ügyesen építette tovább a Shadow of Mordorban látott koncepció-egyveleget, illetve a Nemezis-rendszert is sikerült annyival kifinomultabbá tenni, ami által garantáltan nem születhet két egyforma végigjátszás.

A Middle-Earth: Shadow of War 2017-ben jelent meg PC-re, PlayStation 4-re és Xbox One-ra.

Hollow Knight

Novemberben a platformer játékok szerelmesei sem maradnak nyüstölnivaló nélkül, ők ugyanis a kézzel rajzolt Hollow Knightot szerezhetik be, annak is a Voidhart Edition kiadását.

A játékban egy pöttöm bogárlovagot irányítva fedezhetjük fel a rovarok hatalmas barlangrendszerét, ahol nemcsak több mint száznegyvenféle ellenféllel és harminc főellenséggel, de néhány kicsit “bogaras”, ám nagyon is szerethető ízeltlábúval is összeakadunk. A szövevényes helyszínekből álló világban szabadon járhatunk-kelhetünk, menet közben tapasztalati pontokat gyűjtve, képességeket feloldva, és persze mindenféle tárgyak után kutatva. A Team Charry által fejlesztett metroidvania játék mindenhol kiemelkedő kritikát kapott, nem mellesleg mi is imádtuk annak idején. Talán nem is túlzás azt mondani, hogy egy abszolút minőségi 2D-kalandról van szó, amivel még azoknak is érdemes lehet próbát tenni, akik nem verik hasra magukat a műfajtól.

A Hollow Knight 2017-ben jelent meg személyi számítógépekre, egy évvel később pedig Nintendo Switch-csen, PlayStation 4-en és Xbox One-on is tiszteletét tette.

Bugsnax

November 19-én debütál a Sony újgenerációs masinája (egyes régióban már 12-én a boltokba kerül), ennek apropóján a tokióiak idejét látták az első playstation 5-ös címet is a novemberi felhozatalba csomagolni: ez nem más, mint a független fejlesztésű Bugsnax.

A játék egy újságíró kalandjait meséli el, aki egy Elizabert Megafig nevezetű felfedező hívására a titokzatos Kígyófog szigetre utazik, hogy dokumentálja a címadó, félig poloska, félig falatka lényeket. Mire azonban megérkezik a helyszínre, Megafignek hűlt helyét találja, neki kell hát a nyomába erednie. A Bugsnax érdekessége, hogy zenéjét a brit indie-pop együttes, a Kero Kero Bonito szerezte.

A Bugsnax november 12-én jelenik meg PC-re, Playstation 4-re és Playstation 5-re.

Ugyanakkor azt fontos megemlíteni, hogy a PlayStation 5 tulajdonosok nemcsak a Bagsnaxhez juthatnak hozzá, hanem a PlayStation Plus Collectionhöz is, ami a jelenlegi generáció legjobbjait foglalja magába (ezeknek a játékoknak a listáját ITT, korábbi összefoglalónkban tekinthetitek meg).

A programok november 3-tól lesznek elérhetőek, kivéve a Bugsnax, ami 12-től válik tölthetővé, kizárólag PlayStation 5 konzolokra.


Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak