Kapcsolat

Gaming

Ezek voltak a 2020-as év legrosszabb játékai – a Metacritic szerint

Meglepő?

blank

blank

A hírhedt Metacritic már egészen 2001 óta ontja magából a különféle pontszámos kritikákat, legyen szó filmről, sorozatról vagy videójátékról. Ezen összességben pedig nem meglepő, hogy az esztendők során egy hagyomány is kialakult: minden évben közzéteszik azoknak a játékoknak a tízes listáját, amelyek a legrosszabb pontszámokat zsebelték be az előző évben.

A 2020-as dobogósak a három piacvezető konzolról érkeztek. A harmadik helyen a Brok3nsite februárba megjelent akció-kalandjátéka, a Dawn of Fear áll, ami bár foggal-körömmel igyekszik visszahozni az ’90-es évek Resident Evil játékainak hangulatát, de az inkább csak a szóban forgó IP hibáit idézi meg tökéletesen. Nem is csoda hát, hogy mindössze 33 pontot kapott a kritikusoktól a PS4-es játék. Ezzel szemben a második fokot egy pontnyi különbséggel a PlayMagic 2003-as sikerjátékának, a XIII-nak a remake-je kaparintotta meg. A játéknak nem volt különösen jó a fogadtatása, és sajnos ezt a Metacritic is így gondolja. A játék a legtöbb jellegzetességét ugyanis elveszítette, amiért az eredeti játékot szerették – lásd képregényszerű grafika –, és több olyan változtatást is eszközöltek, mely inkább csak elvett a játékból, mintsem hozzáadott volna valami extrát. A játék XO-os verziójáról van szó, mely novemberben jelent meg. Az első helyet pedig egy switches cím nyerte el, amit mindössze 29 ponttal tudtak jutalmazni a 100-ból. Ez nem más, mint az IceTorch Interactive júliusi árkád versenyzős játéka, a Tiny Racer. A mindössze 10 dolcsis játék nem különösebben nyűgözött le bárkit is, hiszen nem adott semmi olyat, amit már ne láttunk volna, nem mellesleg olyan hatás kelt mind kivitelezésben, mind pedig játékmechanikába, mintha egy hét alatt dobták volna össze. De miáltal tízes listát emlegettünk, természetesen a dobogó alatt is van pár alkotás, amik szintén nem részesültek túlontúl pozitív fogadtatásban, ezek pedig a következők:

Fast & Furious Crossroads (PC) – 34 pont
Arc of Alchemist (Switch) – 36 pont
Remothered: Broken Porcelain (PC) – 39 pont
Tamarin (PS4) – 40 pont
Street Power Soccer (PS4) – 41 pont
Gleamlight (Switch) – 42 pont
The Elder Scrolls: Blades (Switch) 42 pont

Ám az érmének két oldala van, így előkerültek azok a produktumok is, melyek a legjobbaknak lettek titulálva 2020-ban. Az év játéka a Person 5: Royal lett 95 ponttal, míg közvetlen utána rögtön három játék is besorakozott a The Last of Us Part 2, a Hades, illetve a Half-Life: Alyx képében, melyeket egyaránt 93 pontokkal jutalmaztak. Továbbá a dobogó legalsó, 92 pontos fokozatán is holtverseny alakult ki a Demon’s Souls és a Dragon Quest XI: Echoes of an Elusive Age Definitive Edition között.

Az elmúlt öt esztendő díjazottjai között (Resident Evil 2: Remake; Red Dead Redemption 2; The Legend of Zelda: Breath of the Wild; Uncharted 4: A Thief’s End) egyébként csupán a Red Dead Redemption 2-nek is a The Legend of Zelda: Breath of the Wild-nak sikerült rávernie a Person 5: Royal-ra, mindkettőnek egyaránt 2-2- ponttal. No és nálatok hogyan alakult a tavalyi év?Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak