Kapcsolat

Gaming

Ezek voltak a Gamescom nyitóestjének legfontosabb bejelentései

Lesz mivel játszani az előttünk álló hónapokban.

blank

blank

Noha a szűnni nem akaró koronavírus-járvány a videojátékiparban is éreztette hatását, hiszen nem egy nagy cím megjelenését halasztották el, azért az idei Gamescom első napján láthattuk, hogy a fejlesztők és a stúdiók bizony nem fogytak ki a munícióból. A több, mint kétórás előadás alatt rengeteg minden terítékre került (köztük a műsorvezető, Geoff Keighley által korábban “elspoilerezett” Call of Duty: Vanguard játékmenete), mi most ezek közül szedtük össze a leginkább említésre méltóakat, avagy ezek voltak a nyitóest legfontosabb bejelentései, természetesen előzetesekkel megspékelve.

Marvel’s Midnight Suns

Talán meglepőnek hathatott a hír, hogy az Xcom mögött álló stúdió, a Firaxis Games is beszáll a Marvel videojátékok világába, mindenesetre a baltimore-i csapat tényleg készített egy játékot, melynek címe Midnight Suns. A fejlesztők leginkább taktikai RPG-ként jellemezték művüket, amely egy vadonatúj, kifejezetten ehhez a programhoz kitalált szuperhősre, név szerint The Hunterre fog fókuszálni, aki a Marvel képregények 13 különböző hősét kovácsolja egybe, hogy bajuszt akasszanak Lilith-el, a démonok ősanyjával. A csapatban olyan neveket verbuválhatunk, mint Penge, a Szellemlovas, Rozsomák, Doctor Strange, vagy Vasember, akikkel a jó viszony fenntartása ugyanolyan fontos lesz, mint a küldetés sikere. A Marvel’s Midnight Suns játékmenetét szeptember 1-én mutatják be, maga a játék pedig 2022 márciusában érkezik PC-re, régi-és újgenerációs konzolokra, valamint Nintendo Switch-re.

Halo Infinite

Egy korábbi szivárgás ugyan már elhintette az idén húszéves Halo-sorozat következő epizódjának megjelenési dátumát, most hivatalossá vált, hogy Master Chief újabb kalandja december 8-án kerül piacra (a játék eredetileg tavaly jelent volna meg, csak hát az a fránya pandémia közbeszólt…). Ezzel egyidejűleg élesedik a kampány és a free-to-play multiplayer mód is, ami viszont kicsit rossz hír lehet, hogy a co-op és a kratív Forge-mód hiányozni fognak a program repertoárjábó. Cserébe viszont a kerek évforduló alkalmából a Microsoft egy különleges, limitált kiadású Xbox Series X-et, valamint egy Master Chief páncéljára hajazó kontrollert is bejelentett, melyek november 15-től vásárolhatóak meg, előbbi 550, míg utóbbi 200 dollárba fog kerülni.

Horizon Forbidden West (és Zero Dawn)

Itt most kicsit csalunk, hiszen a sokáig idénre ígért Horizon Forbidden West-ről (amelyről annak idején mi is írtunk egy összefoglalót), csak annyi derült ki, hogy átkerül a jövő évre, egészen pontosan február 22-én indulhatunk Aloy-jal a Tiltott Nyugat felfedezésére PlayStation 4-en és PlayStation 5-ön. A játék rendezője, Mathijs de Jonge elmondta, hogy a halasztás oka a koronavírus (ami valljuk be, nem meglepő), volt azonban jó híre is, mivel a Horizon Zero Dawn időközben megkapta a 60 fps-es javítást PS5-re, így még gördülékenyebb lesz újra (vagy elsőre) végigpörgetni.

Lego Star Wars: The Skywalker Saga

Nem kevesebb, mint 42 éven át épült a filmvilág leghíresebb szágája, melynek végére a 2019-ben bemutatott Star Wars: Skywalker kora tett pontot (hogy miként, az ízlés kérdése). Ezt az időszakot (azaz a kilenc mozifilmet) hivatott lefedni a Lego legújabb, a messzi-messzi galaxis világában játszódó játéka, a The Skywalker Saga, mely a Gamescom nyitóestjének legimádnivalóbb előzetesével jelentkezett. Reméljük, maga a program is hasonló színvonalú lesz, ám ennek igazolására 2022 tavaszáig várnunk kell, ekkor jelenik meg PC-re, régi-és újgenerációs konzolokra, és Nintendo Switch-re.

Super Monkey Ball

A Halo-hoz hasonlóan a második X-be lépett idén az Amusement Vision által megálmodott Super Monkey Ball is, amelyben üveggolyókba zárt majmocskákkal kell megkeresnünk a kiutat labirintusokból. A játék az eltelt két évtized alatt rengeteg fejezettel bővült, a legújabb, Banana Mania című ősszel, egész pontosan október 5-én jelenik meg az összes fontosabb platformra. A nyitóesten pedig az is kiderült, hogy a Yakuza Kiryu-ja után még egy vendégszereplővel találkozhatunk, méghozzá a Persona 5.-ből ismerős Morganával. Az ő DLC-je viszont csak a Banana Mania után szűk egy hónappal, november 2-án érkezik.

Saints Row

Napjainkban, mikor a reboot-ok korát éljük, pont a Volition kissé földtől elrugaszkodott sorozata maradt volna ki a mókából? Nem, ezt nem lehetett hagyni, el is készült az újrázás, mely ugyan nem mindenben halad elődei nyomvonalán, azért az előzetes alapján akad benne néhány elborult dolog. A történet nagyjából egy bandaháborúról szól, melynek helyszíne Santo Ileso, a végső cél pedig természetesen az, hogy a miénk legyen a győzelem. A Saints Row új értelmezése február 25-én jelenik meg PC-re, valamint konzolokra.

JETT: The Far Shore

A Superbrothers és a Pine Scented Software “közös gyermeke” is megkapta a maga megjelenési dátumát, eszerint a Super Monkey Ball-hoz hasonlóan október 5-én szállhatunk majd fel egy űrhajó fedélzetére, hogy feltérképezzünk egy óceánbolygót. A JETT: The Far Shore PC-re, PlayStation 4-re, és PlayStation 5-re érkezik.

New World

Az Amazon Games igencsak masszívnak ígérkező MMO-ját nyugodtan lehetne hívni a videojátékipar Hang nélkül 2.-jének, hiszen megjelenését a mögöttünk hagyott időszakban többször is elhalasztották. Ám az utoljára kijelölt szeptember 28-i dátum már véglegesnek tűnik, amit az is bizonyít, hogy a zárt tesztek után indul a nyílt béta, az érdeklődőknek szeptember 9. és 12. között lesz lehetőségük kipróbálni a játékot PC-n.

Death Stranding: Director’s Cut

Lehet, hogy nem igazán egy rendezői vágás (pláne nem egy Snyder’s Cut), de a Kojima Productions első játékának eme továbbfejlesztett változata kétségtelenül kibővíti Hideo Kojima slágerének 2019-ben megjelent alapverzióját. Újra belebújhatunk hát Sam Porter Bridges bőrébe, ám sokkal korszerűbb környezetben, sőt a PlayStation 5 hardveréhez igazított látvány és teljesítmény mellett sosem látott küldetéseket teljesíthetünk, illetve vadonatúj eszközöket is kapunk majd a a csomagjaink szállításához a Death Stranding rendezői változatában. Határozottan könnyebb lesz eljuttatni a szállítmányt a hátukra erősíthető jet pack-szerű szerkezet, valamint a szárazföldön bevethető “csomagágyú” segítségével. Amennyiben pedig két megrendelés között egy kis kompetitív szórakozásra vágyunk, akkor a versenypályán és a kiképző központban is összemérhetjük a többi játékos eredményeivel a tudásunkat. A Death Stranding Director’s Cut szeptember 24-én érkezik PlayStation 5-exkluzívként.

Teenage Mutant Ninja Turtles: Shredder’s Revenge

Egy elragadó darab, amely a régi szép idők árkád-korszakát idézi, de talán valamivel jobb annál. A Gamescom-on leleplezett előzetes szerint pedig a négy tini nindzsa teknőc, Leonardo, Michelangelo, Donatello és Raffaello mellé megkapjuk jó barátjukat, a riporterként dolgozó April O’ Neal-t is, aki zöld barátaihoz hasonlóan igyekszik borsot törni Zúzó orra alá. Megjelenés még 2021-ben PC-re és Nintendo Switchre.

Cult of the Lamb

Nemrég került a mozikba a Bárány című izlandi-svéd-lengyel koprodukcióban készült, igencsak szürreális alkotás, amely egy ember-bárány hibridről szól. Valami hasonló koncepció alapján készült a Devolver legújabb programja is, főszerepben szintén egy báránnyal, aki démoni jellegű erő birtokába jutva felszabadítja a rabszolgasorban tengődő társait. Ők később a követői lesznek, a játékosoknak pedig ezt a különös szektát kell minél magasabb szintre emelnie, ezzel együtt megóvni a hamis próféták csábításától. Nem mondjuk, hogy tűkön ülve várjuk, de érdekesnek hangzik, ezért picit kár, hogy sem megjelenési dátummal, sem platformmal nem rendelkezik.

DokeV

Listánk minden bizonnyal legbizarrabb tagjához érkeztünk, aminek hiába mutatta meg előzetesét a dél-koreai Pearl Abyss, nem sokat lehetett érteni belőle. Azért megpróbáljuk, szóval nagyjából a Pokémon-franchise-hoz lehetne hasonlítani, mivel a DokeV középpontjában is olyan iskoláskorú gyerekek állnak, akik olyan kis lényeket, az úgynevezett Dokebiket igyekeznek becserkészni, amelyek “az emberi vágyak és álmok bátorításából merítenek energiát”. Furcsa koncepció, de a tálalás mindenesetre remek volt, így nincs kétségünk affelől, hogy ha máshol nem is, a DokeV hazájában biztosan szerez magának jópár lelkes rajongót.

SIFU

Ez az egyik legígéretesebb akciójáték, amely a közeljövőben érkezik, méghozzá azért, mert olyan érzést kelt az emberben, mintha egy klasszikus harcművészfilmet nézne, csak interaktív formában. A SIFU témájában is hajaz a hagyományokra, ugyanis egy, a harcművészetekben jártas főhőst kapunk, aki családja gyilkosai ellen forral bosszút. A játék megjelenése 2022. február 22-én esedékes PC-re, PlayStation 4-re és PlayStation 5-re.

Ezek lennének hát a Gamescom nyitóestjének legfontosabb bejelentései, amivel persze csak a felszínt kapargattuk, hiszen még rengeteg játék előzetesét láthattuk az este folyamán (köztük olyan címekkel, mint az Age of Empires IV, a Far Cry 6, vagy a Jurassic World: Evolution 2.). Aki kíváncsi a teljes felhozatalra, tekintse meg az alább található videót a műsor egészéről.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon, valamint ha érdemesned látod, támogasd munkánkat Patreonon, hogy fejlődni tudjunk!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak