Kapcsolat

Tech

Ezek voltak az idei harmadik negyedév mobil-slágerei

Meglepő eredményeket közölt az IDC. Ja nem…

blank

blank

A globális okostelefon-piacról szóló második negyedéves jelentések már tanúbizonyságot tettek arról, hogy a koronavírus-járvány mennyire betette a kaput – többek közt – a mobilos piacnak is, a nyáron azonban úgy fest, fordult a kocka, köszönhetően az egyetemesen jelen lévő korlátozások enyhítésének. Ennek eredményeként a 2020-as harmadik negyedévében mintegy 353,6 millió okostelefont vásároltak világszerte, míg az előző negyedévben ez a vásárlószám csak ennek töredéke volt.

A harmadik negyedben magasan az Apple-féle iPhone 11 vitte a pálmát a maga szerény kis 16 millió eladott példányával. De nem kell szégyenkeznie az idei év egyik újdonságának, az iPhone SE-nek sem, amiből 10 milliónál is több fogyott, a legnépszerűbb androidos készülék pedig a Samsung Galaxy A21s lett, amely hasonló eredményeket produkált, mint az almás cég utóbbi eszköze. A lista alapján a dél-koreai vállalat mellett a Xiaomi áll a legjobban a telefongyártók között, hiszen az első tízbe csak neki sikerült befurakodnia, méghozzá rögtön három eszközzel:

  1. iPhone 11
  2. iPhone SE 2020
  3. Galaxy A21s
  4. Galaxy A11
  5. Galaxy A51
  6. Redmi Note 9 / Redmi 10X 4G
  7. Redmi 9
  8. Galaxy A31
  9. Redmi 9A
  10. Galaxy A01 Core

Azt itt fontos leszögezni, hogy bár a dobogó két legfelső fokán is Apple készülék áll, ettől függetlenül a trónt továbbra is a Samsung birtokolja a 80,4 milliós nagyságrendre rúgó értékesítésített példányszámával. Az eddig második és harmadik helyen álló Huawei és Xiaomi helyet cseréltek – tehát az utóbbi a második helyre lépett elő, míg utóbbi a harmadik helyre csúszott –, az Apple pedig a negyedik fokon foglalhat állást.


Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak