Kapcsolat

Gaming

Ezeket az IP-ket látnánk szívesen viszont a Sony új, “vérserkentésre szakosodott” stúdiójától

blank

blank

Még a múlt hét folyamán kaptak szárnyra olyan híresztelések, ami szerint a japán multinacionális cég egy új, titkos stúdiót épít a kaliforniai San Diegoban, ahol a fejlesztőket igen ambíciózus projektekkel fogják megbízni. Mindez Michael Mumbauer, a Sony volt alkalmazottjának egy LinkedIn-bejegyzéséből derült ki, aki ”felépített egy sztárokkal teli, AAA akció-kaland fejlesztőcsapatot”, céljuk pedig az, hogy ”kibővítsék a már meglévő franchise-okat és vadiúj történeteket hozzanak létre a játékosok legújabb generációja számára.” Persze mindez szép és jó, de adódik a kérdés, hogy Mumbauer pontosan mely franchise-okra is gondolhatott, hiszen valljuk be, a lista elég terebélyes. Mivel sem a stúdió alapításáról, sem pedig a tervezett programokról ez idáig semmilyen hivatalos bejelentés nem történt, kénytelenek vagyunk találgatásokba bocsátkozni. Ha viszont kapásból kellene mondanunk legalább három olyan IP-t, amit szívesen látnánk, nem sokat kellene gondolkodnunk.

Az első helyre mindenképpen az Uncharted kerülne, már csak azért is, mert több mint tíz év hányattatás után végre elkészült belőle a mozifilmes feldolgozás Tom Holland (Pókember, Mindig az ördöggel) főszereplésével – aminek ugyebár  július 16-ról megint csak elhalasztották premierjét 2022. február 11-re a pandémia okán. Már csak ennek apropóján is nyugodtan készülhetne egy újabb játék, bár a fejlesztő Naughty Dog az Uncharted 4-gyel szépen elvarrta a főhős Nathan Drake történetének szálait. Viszont rajta kívül is van még izgalmas karakter a szériában (na meg elég puskapor is), például Drake lánya, Cassie, vagy éppenséggel a sztori(k) nagy visszatérő szereplője, Chloe Fraser. Utóbbi egyébként egyedül vitte a hátán a játék önálló kiegészítőjének tekinthető Uncharted: The Lost Legacyt, amivel bebizonyosodott, hogy a program Drake nélkül is megállja a helyét, és számos felfedeznivaló kalandot tartogat még. A filmes adaptáció mellett egyébként még az is az Uncharted mellett szól, hogy Mumbauer korábban annak a Visual Arts Services Group-nak volt a vezetője, amely a Sony legnagyobb címeiben használt mozgásrögzítési technológiát állította elő. Ja, és nem mellesleg a Naughty Dognál is jelezték korábban, hogy részükről semmi akadálya annak, hogy a jövőben ilyen-olyan formában feltámasszák az Unchartedet, a többi már a Sony-n múlik.

Az utóbbi időben viszont inkább a szuperhősmánia uralkodott el a világban, így a japánok az inFamous újraélesztésével is jó lóra tennének. Főleg, hogy a széria már csaknem egy generáció óta nem hallatott magáról, utolsó kiadása az inFamous: Second Son volt, ami a PlayStation 4 egyik nyítócímeként jelent meg még 2014-ben. A fejlesztő Sucker Punch ezek után más műfajú projektekkel kezdett el foglalkozni, és a tavaly megjelent Ghost of Tsushima diadalmenetét látva a helyükben elgondolkodnánk egy újabb inFamous játékon is, ha már Jin Sakai szamuráj-történetével határozottan sikerült feljebb lépniük a fejlesztői ranglétrán. És lehet, hogy így is lesz, ugyanis nemrégiben megújították az infamousthegame.com domaint, ami akár azt is jelentheti, hogy tényleg egy új inFamous játékon kezdtek, vagy legalábbis kezdenek el hamarosan munkálkodni.


Végül ami szóba jöhet még, az nem más, mint FromSoftware egyik legsikeresebb souls-játéka, a Bloodborne. Noha a cég korábban arról beszélt, hogy nem gondolkodnak szekvenciákban (a Dark Souls sorozat külön kategória), a vállalat rosszul tenné, ha elengedné az IP kezét, mivel hat évvel ezelőtti debütálása óta mintegy 200 millió Bloodborne példányban sikerült értékesíteni. Az együttműködés tehát nem elképzelhetetlen, bár a stúdió most minden idegszálával az Elden Ringre koncentrál, hogy végül a Sony milyen hajlandóságot mutat a cím vérpezsdítése iránt, arról sajnos mit sem tudni. A magunk részéről mi mindenesetre szívélyesen fogadnánk. Nem csak ezt, hanem bármely címet, amelyről fentebb szó esett.


Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak