Kapcsolat

Tech

Ezeket hozza a PlayStation 5 mai napon érkező rendszerfrissítése

Minden, mi jó…

blank

blank

A PlayStation 5 2020-as piacra kerülése óta ugyan közel sem a masina technológiai állapota jelenti a legnagyobb problémát – még akkor sem, ha többen is jelezték korábban, hogy rakoncátlankodni kezdett nekik a DualSense –, sokkal inkább annak ténye, hogy egyszerűen sehol sem lehet hozzájutni a géphez – és ez így is lesz még egy jó darabig. Na persze ez korántsem jelenti azt, hogy a tokióiak ne állnák a szavukat az ilyen-olyan, korábban beígért szoftveres frissítéseikkel kapcsolatban, és ugyan az első (ennél jóval karcsúbb) ilyen nem hozott egetrengető változásokat, a második azonban már annál inkább tesz hozzá hasznos extrákat a gép alapfunkcióihoz.

A Sony ezen újdonságok listáját ezúttal is a PlayStation Blogon tette közszemlére, amik tömören összefoglalva a következők: a Share Play által lehetővé válik, hogy PS4-es és PS5-ös felhasználók megosszák egymás közt könyvtárukat. Ennek keretében többek közt arra is lesz lehetőség, hogy az újgenerációs tulajok megengedjék a prev-gen konzolosoknak, hogy kipróbálják a PS5-ös játékokat (és persze fordítva), valamint a kooperatív játék lehetősége is elérhetővé válik ezáltal úgy, hogy az ilyennemű opcióval ellátott címeknek elég csak az egyik félnek magáénak tudnia (hasonló, mint a steames Remote Play Together).

blank

A másik újdonság a PS5 tárhelyét érinti: ennek keretében immáron külső tárhelyre is át lehet majd másolni a gépen “porosodó” programokat. Ezeket ugyan elindítani nem lehet, arra ugyanis csak és kizárólag a PS5 speciális SSD-je képes, ám ennek köszönhetően sokkalta gyorsabban hurcolászhatjuk majd a játékokat ide-oda, mintha újra le kellene tölteni őket.

blank

A felsoroltakkal ugyan vége is az igazán érdemi újdonságok listájának, de egy kis extra gyanánt kapunk egy rakás új testreszabási lehetőséget is, ami a Game Base menütől a chaten és játékkönyvtáron át egészen a profilig mindent is érint. És ha mindez nem lenne még elég, a Sony azt is elhintette, hogy a mobilos PlayStation app is bővülni fog néhány új lehetőséggel, mint például a PS5 tárhely-menedzsment, a PS Store szűrőrendszer vagy éppenséggel a trófeagyűjteményünk barátokéval való összehasonlítása.

A PS5 legújabb rendszerfrissítése tehát a mai napon élesedik, párhuzamosan a PS app update-tel.


Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak