Kapcsolat

Sorozat

Ezért lenne jó egy Knightmare spin-off a HBO-ra

DC’s Mad Max.

blank

blank

Azzal bizonyára nem tévedünk nagyot, ha azt mondjuk, minden képregény -és szuperhősfilm-rajongó (hovatartozástól függetlenül) vágja már a centit, és epekedve várja március 18-át. Akkor kerül ugyanis bemutatásra az HBO Maxen (Magyarországon az HBO Go-n) Zack Snyder (Az acélember) saját Az Igazság Ligája víziója, amely egy négyórás opus keretében próbál meg új életet lehelni a DCEU (korábbi?) Ligájába. Tekintve, hogy a premierig már csak kerek egy hónap van hátra, nem meglepő, hogy egyre-másra hintik el az újabb és újabb infómorzsákat: nemrég kaptunk pár monokróm képet, amelyeken Jared Leto (Morbius) arctetkó nélküli Jokerét vehettük szemügyre. Ezek láttán sokakban (sokunkban) felmerült a kérdés, hogy mire fel ez a nagy átalakulás. Akkor két opció jöhetett szóba: az egyik, hogy Joker újjászületés gyanánt újfent megmártózott a “csoda-vegyszerben”, ahogy tette azt a képregények lapjain is, a másik pedig, hogy a Knightmare-valóság részeként tűnik fel a Zack Snyder: Az Igazság Ligájában. A kérdés végül nem sokáig maradt nyitva, a Valentin-napon érkezett előzetes által ugyanis minden megerősítést nyert: a karakter a Knightmare részeként tűnik majd fel, ráadásul ezúttal nem a denevér nemeziseként, hanem szövetségeseként, hogy együtt állítsák meg a közelgő világvégét.

Ha valami, hát e ténynek puszta alapkoncepciója az, ami önmagában is megmutatta, mennyi potenciál és történetmesélési lehetőség is rejlik ebben az elképzelt(?) realitásban, amit a Warner illetékesei akár ki is aknázhatnának, mondjuk… mondjuk egy spin-off sorozat formájában.

blank

Na de hogy mi is az a Knightmare-valóság? Nos, nem más, mint egy pár perces rémálomszerű látomás, melyet eredetileg még a Batman Superman ellen – Az igazság hajnala során Ben Affleck (Az Argo-akció) denevérembere volt kénytelen “átélni”. A Knightmare ugyanis egy olyan alternatív jövőt tárt fel előtte, melyben Darkseid átvette a hatalmat a Föld felett, ráadásul még Supermant is sikerült uralma alá hajtani az úgynevezett Életellenes Egyenlettel (annak a matematikai formulának a segítségével, amivel Darkseid bármilyen élőlényt az irányítása alá tud vonni). A Sötét Lovag pedig (amolyan DC-s Mad Max-ként) az ellenállás megmaradt katonáival harcolt eme új világrend ellen, oldalán többek közt a bohócherceggel. Ezt a már említett eredeti Az Igazság Ligájában végül nem magyarázták meg, de tekintettel arra, hogy Snyder változatában Darkseid is szerepelni fog, úgy tűnik, minden értelmet nyer majd. Batmanhez hasonlóan egyébként Joker is átesett egy kis posztapokaliptikus ráncfelvarráson, így tényleg igazi bajtársakként szállhatnak szembe a Földet fenyegető veszedelemmel.

Mindebből is látszik, hogy a különböző valóságokba való ide-oda ugrálás (ami mondjuk ki, sokak számára zavaró lehet) tényleg óriási lehetőségeket hordoz magában. És bár jelenleg nincs róla tudomásunk, hogy Snyder folytatást készítene Az Igazság Ligájához – bár a kezdetek kezdetén trilógiában gondolkodott – a Warner mindenképpen jót tenne, ha megadnák a sanszot egy Knightmare minisorozat elkészítésére. A projektet nem feltétlenül a bohóc és a denevér személye köré kellene felhúzni, nyugodtan fókuszálhatna más héroszokra, vagy akár egyszerű katonákra is, akik az ellenállásban harcolnak. Nem mellesleg némileg Snyder is kiélhetné Az Igazság Ligájával kapcsolatos “vágyait”, avagy hogy elkészíthesse a tervezett folytatását, amelyről korábban a The Nerd Queens nevű YouTube-csatorna által szervezett League of Mayhem Livestream beszélt. De hát ha nem, nincs mit tenni. Marad a direktornak az Arthur-mondakör feldolgozás.


Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak