Kapcsolat

Másvilág

Ezért nem vállalta el Viggo Mortensen Farkas szerepét az X-Men franchiseban

A Gyűrűk Ura Aragornjának döntésében fia, Henry is nagy szerepet játszott.

blank

blank

A filmtörténelem telis-tele van olyan karakterekkel, akiket a nézők / rajongók nem is tudnának elképzelni máshogyan, csakis az adott színész alakításában. Ilyen figura például a Harrison Ford (A szökevény) által alakított Han Solo és Indiana Jones – akik nagyjából ugyanazok a karakterek, csak éppen más univerzumban –, de ugyanitt említhetnénk Daniel Radcliffeet (Szarvak) vagy Peter Falkot (A herceg menyasszonya), akiket azonnal Harry Potterhez és Columbo hadnagyhoz kötünk. Továbbá ezen színészek névsorát erősíti az X-Men filmek Farkasa is, akit Hugh Jackman (Van Helsing) játszott el – nem mellesleg olyan hosszú időn át, hogy Patrick Stewarttal (Star Trek) karöltve még a Guiness Rekordok Könyvébe is beírták magukat szerepükkel.

Persze a kezdetekkor nem volt kőbe vésve, hogy neki kell megkapnia a szerepet, és természetesen számtalan más aktor is bepróbálkozott a meghallgatásokon. Többek közt Dougray Scott (Hitman), aki még esélyes is volt a szerepre, de pont az idő tájt forgatta a Mission: Impossible 2-t, Tom Cruise pedig állítólag mindent elkövetett, hogy végül ne stábtársa kaparintsa meg az adamantium-karmos mutáns szerepét. Scotton kívül továbbá mindenki kedvenc északi kószája, avagy A Gyűrűk Ura Aragonrja, Viggo Mortensen (Zöld könyv) is szerencsét próbált, aki el is ment egy előzetes megbeszélésre a gyártó 20th Century Fox illetékeseivel, illetve Bryan Singer (Bohém Rapszódia) rendezővel. És itt vett érdekes fordulatot a történet: a színész-rendező magával vitte fiát, Henryt is, aki hatalmas képregényrajongó hírében állt akkoriban. Ezt hallva Singer megengedte neki, hogy elolvassa az X-Men: A kívülállók forgatókönyvét, ami – mint kiderült – nagy hiba volt. A fiú a szkript átfutása után csak annyit mondott: ”Ez helytelen”. Nem is kérdés, hogy Singert meglepte-e a dolog, majd megkérdezte a fiút, hogy ismeri-e a karaktert, mire ő azt felelte: ”igen, de nem így néz ki.” A rendező végül elmagyarázta a fiúnak, miért változtatott meg bizonyos dolgokat Farkassal kapcsolatosan, Henryt azonban nem lehetett meggyőzni. Még azt is megkérdezte Singertől, hogy ”elvégzi-e a szükséges módosításokat a figurán” – idézte fel Mortensen a Happy Sad Confused című podcast keretében.

blank

Végül az édesapja visszautasította a szerepet, állítása szerint azért, mert nem volt biztos abban, hogy el akar köteleződni egy olyan karakter megformálása mellet, amely évekig skatulyába zárná őt. De minden bizonnyal inkább az állt a háttérben, hogy nem akart csalódást okozni csemetéjének, aki a legszebben szólva sem volt elégedett a mozgóképes karakterrel. A szerep így kötött ki végül Jackmannél, aki azóta már szintén elbúcsúzott tőle a 2017-es Logannel. Persze nincs kizárva, hogy találkozhatunk még vele, mivel a Disney 2019 márciusában rátette mancsát az egykori gyártóra, ennek hatásaként pedig már semmi sem akadályozza meg, hogy az egykori X-Menek is beépüljenek az MCU-ba. Az pedig már csak hab a tortán, hogy a Disney / Marvel Studios már a negyedik fázist megnyitó WandaVisionnel megtette az első lépést a multiverzum irányába, ami által lényegében minden korábbi nyilatkozat semmissé vált, elég csak Chris Evans esetére gondolni, aki újonnan nemcsak Amerika kapitány, de még a 2005-ös és 2007-es Fantasztikus Négyesben megformált szuperhőséhez, Fáklyához is visszatérhet.


Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak