Kapcsolat

Sorozat

Ezt lehet eddig tudni a Lucifer ötödik évadának második feléről

Pokoli izgalmak várhatóak.

blank

blank

Azzal mindenki tisztában van, hogy ha egy csatorna elkaszál egy sorozatot, az nagy valószínűséggel megy a süllyesztőbe, és soha többé nem hallunk róla. Vannak persze kivételek is, amikor egy ilyennemű produkcióban valaki más látja meg a potenciált, és ahelyett, hogy végignézné, ahogy elmerül a feledés hullámaiban, mentőövet dob, és tovább folytatja azt saját szájíze szerint. Ez történt a 2016-ban indult Luciferrel is, melynek a Fox három évad után intett búcsút, amiért nem tudta hozni a kellő nézőszámokat, és adta át a Netflixnek, akinek platformján azóta az egyik legnépszerűbb saját gyártású sorozattá lépett elő. Nem is csoda hát, hogy a kaliforniaiak csak acsarkodni mernek egyelőre a lezárással, és tavaly már az eredetileg a finálénak szánt ötödik évad került fel a kínálatba – igaz csak az első fele –, az eddigi epizodikusságát pedig átvette az egybefüggőség. Talán mondanunk sem kell, ezáltal minden eddiginél több oka van a rajongóknak várni a folytatást, már csak azért is, mert az utolsó képernyőre tűzött epizód egy jó kis cliffhangerrel ért véget. És bár a befejezés a tervek szerint már 2020-ban befutott volna, de végül kénytelenek voltak elvetni ezt az ötletet, a show-t pedig átdobni az idei esztendőre. A késleltetési idő alatt persze kiderült egy s más a Pokol ura Los Angeles-i látogatásának folytatásáról, ennek apropóján pedig úgy döntöttünk, összeszedjük nektek mindazt, amit tudni érdemes a Lucifer ötödik évadának második feléről.

Az első és talán legfontosabb információ, hogy a Netflix múlt heti bejelentésének értelmében a Lucifer ötödik évadának második fele 2021. május 28-án, azaz kevesebb mint egy hónap múlva debütál majd a kaliforniaiak streaminges kínálatában. Az időponthoz pedig természetesen egy vadonatúj előzetes is dukál, amit ráadásul magyar felirattal lehet megtekinteni.

Ami az epizódszámot illeti, az ötödik (fél)szezon is nyolc részből fog állni, mint a tavaly augusztusi etap, sőt ezek címében sincs egyelőre semmi változás a bő egy évvel ezelőtt bejelentettekhez képest. Bár nagy valószínűséggel az utolsó epizód címében (A Chance At a Happy Ending) lesz némi módosítás, mivel a Netflix azóta úgy határozott, nem ez lesz a nagy finálé, hanem berendelt még egy hatodik évadot is.

  • Family Dinner
  • Bloody Celestial Karaoke Jam
  • Resting Devil Face
  • Daniel Espinoza: Naked and Afraid
  • A Little Harmless Stalking
  • Nothing Lasts Forever
  • Is This Really How It’s Going to End?
  • A Chance At a Happy Ending

És hogy miért is kellett ilyen sokáig várnunk az ötödik évad folytatására? Nos, a legfőbb ok természetesen a világszerte tomboló koronavírus-járvány volt, bár a híresztelések kezdetben arról is szóltak, hogy a kényszerű leállásig minden epizódot sikerült leforgatni az utolsó kivételével. Ezt később a főszereplő Lucifer Morningstart alakító Tom Ellis cáfolta, hozzátéve, hogy nagyjából félúton vannak, és a kényszerszünet után onnan folytatják a munkát, egészen a hatodik évadig. Igen ám, csakhogy június végén már olyan információk szállingóztak, hogy a gyártás majd csak valamikor októberben indulhat újra, ami később szeptember 24-re módosult. A tényleges munka viszont már két nappal hamarabb kezdetét vehette, igaz, az óvintézkedések teljes körű betartásával. A legutóbbi frissítést a sorozat producere, Ildy Modrovich tette közzé január 21-én, amelyben azt írta, hogy a VFX-csapat még mindig dolgozik, mivel az utóhangolás koránt sincs teljesen kész, de igyekeznek a munka végére érni.

És mint az tudható, ez már sikerült azóta, és már tényleg csak párat kell aludnunk, hogy befusson a várva várt folytatás, amiben bizony jónéhányan új arcot is láthatunk majd Ellis ördöge, Lauren German (A texasi láncfűrészes mészárlás) Decker nyomozója és Aimee Garcia (Robotzsaru) Ellája mellett – csak hogy néhányukat említsük a főbb szereplők közül. Az első név rögtön egy kakkuktojás, hiszen Dennis Haysbert (A Setét Torony) már a nyolcadik rész végén is feltűnt [SPOILER] Isten szerepében [/SPOILER], amely karaktert természetesen továbbviszi a folytatásban is. Rajta kívül új belépő még a tavaly májusban csatlakozott Alison McAtee (Kaliforgia), aki a 14. részben Elizabeth Newman bőrébe fog bújni, a szintén 2020-ban (egészen pontosan szeptemberben) bejelentett Catherine Dent (A S.H.I.E.L.D. ügynökei), aki Dr. Alice Portert (10. és 11. rész) alakítja majd. Teri Reeves (A Megtorló), mint Colonel O’ Brien (11. rész), Scott Porter (Speed Racer: Totál turbó) pedig mint Carol lesz látható, Mark Adair-Rios (Ray Donovan) Juan Perezként tűnik fel (kilencedik és tizedik rész), Danielle Hoetmer (Gyilkos elmék) pedig egy April Peterson (kilencedik rész) nevű karaktert alakít. Továbbá Chris Payne Gilbert (Dr. Chance), és Jenny Tran (Űrhadosztály) is felbukkannak majd mint egy John Decker (16. rész) és egy Larper Kim (14.rész) nevű karakter szerepében. Az Entertainment Weekly értesülései szerint pedig az Eve-t játszó Inbar Lavi (A szökés) is visszatér szerepéhez, akivel utoljára a negyedik évadban találkozhattunk.

Azt már említettük, hogy az ötödik évad első felében egy folyamatosan kibontakozó történetfolyamot láttunk, ami jó eséllyel tovább folytatódik a második felvonásban is. Ha emlékszünk, a nyolcadik rész egy dupla csatával ért véget, Lucifer Maze-zel, Amenadiel pedig a sorozat új rosszfiújával, Michael-lel harcolt, aki történetesen a főhős ikertestvére. A küzdelem közepén azonban hirtelen fényesség támadt a harc színhelyéül szolgáló irodaházban, majd a lépcső tetején megjelent Isten, azon szavak kíséretében, hogy “Elég legyen” és “Gyermekek, tudjátok, hogy utálom, ha veszekedtek”. Ezután már csak a stáblista következett, a kérdések pedig azóta is megválaszolatlanok. A sorozat hivatalos Twitter-fiókja november 23-án elejtett egy olyan megjegyezést a második etap történéseit illetően, hogy számítsunk hosszabb itt tartózkodásra, amit sok rajongó úgy értett, hogy Isten tovább marad a Földön a vártnál. Emellett Michael tervéről sem tudtunk meg semmit, csupán annyit mondott Lucifernek, hogy ” Ó, csak várnod kell és meglátod.” Spekulációk szerint ha a széria ragaszkodik az alapjául szolgáló képregényhez, ez a terv lehet az alapja annak, amit ma DC Univerzumként ismerünk. A (fél)évad legizgalmasabb részének a második ígérkezik, a Maze-t alakító Lesley-Ann Brandt szerint volt egy nagyon izgalmas jelenete az Istent alakító Haysberttel, amely során a nézők láthatják majd a démoni arcát is.

blank

Bárhogy is lesz, a magunk részéről már izgatottan várjuk a folytatást, amely tehát május 28-án debütál majd a Netflix kínálatában.


Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak