Kapcsolat

Gaming

Ezzel az egyszerű trükkel javíthatsz a Cyberpunk 2077 teljesítményén

Meghekkeltük a Cyberpunkot.

blank

blank

Mit is mondhatnánk, a Cyberpunk 2077 megjelenése körül kialakult hacacárét nem fogjuk egyhamar elfelejteni. A CD Projekt Red mostanra már egy közleményben is elnézést kért a játék PC-s, illetve a leköszönő konzolgenerációs verziók teljesítménye miatt, ráadásul még a teljes pénzvisszafizetés lehetőségét is felkínálta az elégedetleneknek, és megígérte, hogy mielőbb orvosolva lesznek a jelenleg kivétel nélkül mindenütt fennálló probléma-halmok. Ugyan a játékosokat aligha vigasztalja, de egy egyszerű trükkel a Cyberpunk 2077 egyik konfigurációs fájljában két sor átírásával némileg lehet javítani a teljesítményen. Ezeket ugyan csak PC-n van lehetőség megpiszkálni, de nem kell hozzá programozói tudás, mutatjuk a menetét.

Nos, a feladat a következő:
Steamen alapértelmezett esetben a Steam\steamapps\common\Cyberpunk2077\engine\config\memory_pool_budgets.csv
GOG Galaxyn alapértelmezett esetben pedig GogGalaxy\Games\Cyberpunk2077\engine\config\memory_poo_budgets.csv
a keresett fájl elérési útja. Ha megvan, akkor jobb klikk után nyisd meg egy neked szimpatikus szövegszerkesztővel (mi a fapados Notepadet használtuk). Ha jó helyen jársz, ezt kell látnod:

blank

A jelölt két sorban kell a PC oszlop alatt átírni a ‘PoolCPU’ értékét a rendszered teljes RAM mennyiségének felére (tehát 16 GB esetén 8GB-ra); a ‘PoolGPU’ értékét pedig akkorára, amennyi memóriával rendelkezik a videokártyád (RTX 2080 esetén tehát 8 GB-ra).

Ezeket az adatokat illik tudni, de ha netán mégsem, akkor talán a legegyszerűbb módszer az alábbi: a Sajátgépre jobb kllikkel kattintva a tulajdonságok menüpontban megtalálhatod a rendszer memóriáját; aztán bal oldalt az Eszközkezelőben pedig a videokártyád típusát, annak pontos adatait pedig a gyártó weboldalán leled.

Ezzel a trükkel elvileg nagyobb mennyiségű memória elérését teszed lehetővé a Cyberpunk 2077 számára, amivel esélyesen javíthatsz a teljesítményén. Nyilván ehhez nagyobb számokat kell bevarázsolnod, mint amik ott eleve szerepelnek. Ha többet írsz, mint amennyivel valójában rendelkezel, a memória-túlcsorduláshoz és rendszerösszeomláshoz vezethet. Emellett persze garanciát nem vállalunk semmire (de egy gépen már segített), a hálát pedig ne nekünk, hanem a ThePhoenixRoyal névre hallgató Reddit-felhasználó irányába küldjétek, itt.

blank

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon, valamint légy te is a Cyberpunk 2077 – Hungary csoport tagja!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak