Kapcsolat

Képregény

Fátum Doktor is csatlakozik A galaxis őrzőihez

Nem várt fordulatok A galaxis őrzői háza táján.

blank

blank

A Marvel Comics az idei évben jelentős vérfrissítésnek veti alá A galaxis őrzői képregénysorozatot. A New Age of Space címre keresztelt új szériáért Al Ewing író és Juan Frigeri rajzoló felel, akik nemrégiben felfedték az utolsó két tagot, akikkel bővülni fog az univerzum védelmezőinek névsora. A legtöbbjük ismerős lehet számunkra a filmekből, vagy az animációs sorozatokból, de a most nyilvánosságra hozott karakterek egyike kétségtelenül nagyon kilóg a sorból – ő Fátum Doktor, a Fantasztikus Négyes ősellensége, aki most kénytelen-kelletlen is a jó ügyért kell, hogy harcoljon.

A New Age of Space története új alaphelyzetet teremt a 2020-as Empyre crossover utóhatásait figyelembe véve. A cselekmény szerint az utóbbi időben az őrzőket a Galaktikus Tanács nevű szervezet helyettesítette, de most már újra ők a Marvel Univerzum elsőszámú védelmi vonala. Egy ilyen monumentális feladat ellátásához pedig minden segítségre szükség van, így meghívót küldenek az összes létező személynek, Wiccantől, Hulkingtól, az Ifjú Bosszúállók korábbi tagjaitól a görög félisten Herkulesen át egészen Fátum Doktorig. Akinek ugyan nem nagyon áll érdekében, hogy elhagyja saját királyságát, Latvériát, azonban érdemes megjegyezni, hogy ő maga is szerepet játszott néhány kozmikus kérdésben. A 2015-ös Titkos Háborúkban az ”Istencsászár Fátum” néven uralkodott a Battleworld és a Marvel multiverzumának maradéka felett. Azóta kedvenc doktorunk sok más furcsaságon is átesett, például volt olyan időszak is, amikor ő vette át Tony Stark helyét Vasemberként.

Fátum mellett a másik bejelentett hős Wendell Vaughn, azaz az eredeti Quasar, ami már csak azért is érdekes, mert hasonmása, Avril Kincaid is a Különítményt erősíti. Ez ugyan elvileg lehetséges, ugyanakkor mégis furcsa és izgalmas fordulatokat tartogathat a történet szempontjából. A teljes csapat egyébként a következőkből áll: Űrlord (a karakter ugyanazon identitása, akiről nemrégiben kiderült, hogy biszexuális), Nova, Gamora, Groot, Mordály, Wiccan, Moondragon, Fátum Doktor, Quasar (Avril Kincaid), Super-Skrull, Phyla-Vell, Drax, Mantis, Marvel Boy, Herkules és az eredeti Quasar, Wendell Vaughn.

blank

A New Age of Space történet első száma április 13-án kerül forgalomba, az utána következő folytatások pedig havi lebontásban lesznek kaphatóak. Haza megjelenésről egyelőre nincs szó, de ahogy szokták mondani, ami késik, nem múlik. Ugyanakkor ez még korántsem jelenti azt, hogy mi ne juthatnánk majd hozzá a füzetekhez, az iOS és Android alapú eszközökre elérhető Comixology alkalmazás segítségével ugyanis mi is lecsaphatunk majd New Age of Space digitális változatára.


Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak