Kapcsolat

Másvilág

Feltörték a CD Projekt RED szervereit, “váltságdíjat” követelnek a megszerzett adatokért

Mindössze 48 órát kaptak, hogy eleget tegyenek a követeléseknek.

blank

blank

A varsói CD Projekt Red igencsak ingoványos talajra tévedt az utóbbi időben, mást sem hallani a Cyberpunk 2077 (teszt itt) december 10-ei rajtja óta, csak hogy milyen zűrbe keveredett éppen legújabb produktuma miatt. Az első koporsószöget a cég zuhanórepülésben csökkenő részvényei ütötték be, a másodikat pedig maga a Sony, amiért ideiglenesen levette digitális kínálatából a szóban forgó programot. Mindezt egy (azaz két) per követte, amit aztán egy fogyasztóvédelmi vizsgálódással fejeltek meg. Ha valaki azt gondolná, innen már nincs hova tovább, nem is tévedhetne nagyobbat, a szar ugyanis megint a CDPR nyakába ömlött, méghozzá igencsak töménytelen módon: feltörték a szervereit, az elorzott adatokért pedig “váltságdíjat” követelnek.

A stúdió a Twitteren számolt be az esetről, a közleményhez mellékelve a hacker / hackerek által hagyott zsarolóüzenetet, ami szerint 48 órájuk van, hogy felvegye vele / velük a kapcsolatot, máskülönben közkinccsé teszi(k) a Cyberpunk 2077, a The Witcher 3 és a GWENT kiadásra / felújításra váró tartalmak megszerzett forráskódjait.

blank

A CD Projekt Red természetesen nem hajlandó efféle játékba bocsátkozni, nem fogja felvenni a kapcsolatot a zsarolóval / zsarolókkal, és az összeget sem hajlandó kicsengetni, a szükséges jogi lépéseket pedig már megtette az ügyben.

Az ellopott adatokat illetően ugyan még csak a kárfelmérés zajlik, egyelőre viszont úgy fest, semmi olyan nem került rossz kezekbe, aminek köze lenne a játékosaik adataihoz, illetve legtöbb fájl is kódolva van, amelyekről biztonsági mentések is vannak, így viszonylag könnyűszerrel helyre tudják állítani a megkárosított fájlokat. A CD Projekt részéről a továbbiakat a hatóságokra bízza, remélve, hogy sikerül fényt deríteni az elkövető(k) személyére.

blank


Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak