Kapcsolat

Film

Féltucatnyi animációs filmet szállít le a Netflix az elkövetekezendő tizenkét hónapban

A streamelős óriás ezzel a húzásával örökre beírhatja nevét az animációs filmek nagykönyvébe.

blank

blank

Az amerikai médiaszolgáltató és produkciós vállalat egy minden eddiginél grandiózusabb projekt megvalósítási ötlettel állt elő, ami szerint nem kevesebb, mint hat komputer animációval készült filmet szándékoznak bemutatni az elkövetkezendő egy évben. A Ted Sarandos elnök-vezérigazgató által felvázolt elképzelésről ugyan még semmi konkrétat nem tudni, ám az biztos, hogy nem egy egyik napról a másikra megfogant ötletről van szó. Legalábbis erre utal Sarandos a Variety-nek tett nyilatkozata, ami a következő: “Animációs filmes törekvéseink nem arról szólnak, hogy felnőjjünk az erre szakosodott gyártókhoz. A cél az, hogy évente hat animációs filmet bocsássunk forgalomba, ilyet pedig még egyetlen stúdió sem csinált korábban”.

A Netflix következő ilyen filmje az Over the Moon lesz, ami október 23-án kerül fel a kínálatba – habár azt nem tudni, hogy ez beletartozik-e már a hatba –, mellette pedig érkezik egy családi minisorozat is a jövőben Lost Ollie címmel. Az utóbbit egyébként William Joyce 2016-ban megjelent, gyermekeknek szóló könyve inspirálja, forgatókönyvét Shannon Tindle – akit a Coraline és a titkos ajtó, valamint a Kubo és a varázshúrok révén ismerhet a nagyközönség – szállítja, a direktori feladatoknak pedig Peter Ramsey tesz eleget, aki a Pókember: Irány a Pókverzum társrendezőjeként nyert Oscar-díjat 2019-ben. És ha az ő nevük még nem lenne elég garancia a sikerre, a sorozat executive producere Shawn Levy (Éjszaka a múzeumban), aki a stúdió védjegyének számító Stranger Things kapcsán rendezői feladatokat látott el.

blank

Arra a kérdésre pedig, hogy a Netflix mire fel döntött az animációs projekt mellett, egyrészt a koronavírusos járványhelyzet, másrészt pedig a Jérémy Clapin (Skhizein) fantasy produkciója, az I Lost My Body (magyarul Keresem a testem) lehet a válasz. Az előbbi amiért még senki nem látja, mikor ér véget a pandémia, így nem elég rövidtávra tervezni a műsorgyártást, a zárt stúdióban való munka pedig a legkivitelezhetőbb megoldás jelenleg, utóbbi pedig osztatlan sikert aratott 2019-ben. Arra a kérdésre pedig, hogy illik-e a cég imázsához ez a fajta koncepció, a válasz egyértelmű igen, hiszen egyre több a piacon rivális szolgáltató, akik szintén igyekeznek minőségi tartalmat gyártani, ezáltal pedig már az animációs filmek fontossága is meghatványozódik.


Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak